-->
Petter Northug fikk utdelt kongepokalen av kong Harald for sin seier på fellesstart med skibytte under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Petter Northug fikk utdelt kongepokalen av kong Harald for sin seier på fellesstart med skibytte under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Northug: - Absolutt mulig å slå Martin

Lørdagens NM-vinner Petter Northug vet at han må heve nivået for å gi Martin Johnsrud Sundby kamp om gullmedaljene i Lahti-VM neste sesong.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Northug var i et verbalt praktslag etter at han igjen spurtet inn NM-seier. Denne gangen i skiathlon på Storelva stadion på Kvaløya i Tromsø.

Northug parterte ethvert spørsmål både ved hjelp av humor og vidd.

Northug har vært i god form gjennom sesongen, men har manglet den fandenivoldskheten som har kjennetegnet ham i mesterskapssesonger.

Martin Johnsrud Sundby har tatt store steg, og har vært langt foran både Northug og alle andre i distanserenn.

Spådommer
VGs mann lurte på om forspranget kunne utlignes og om Northug kunne ta Sundby igjen i det neste verdensmesterskapet.

Det ble referert til at også pappa John Northug hadde vær inne på tanken på at sønnen kanskje ubevisst hadde sluppet seg et hakk ned denne sesongen.

– Hans (pappa John) spådommer er vel like dårlige som de spådommene som står bakerst i VG og Dagbladet, de numrene du ringer inn, de stemmer ikke, men han er inne på noe.

– Han godeste Martin Sundby har vært fantastisk gjennom hele sesongen og har lagt lista. Alle som jager han vet at vi må heve oss.

– Det er kanskje vanskelig å gjøre det midt i sesongen, men fra en ny sesong starter så vet vi at skal vi være med, så er vi nødt til å ta et steg og kanskje to.

– Det er mulig å slå ham til VM neste år?

– Ja, det skal være mulig med formtreff og om alt klaffer. Da skal det absolutt være mulig.

Etterlysning
TV 2 minnet om Sundbys uttalelse sist torsdag etter 15-kilometerseieren som han staket seg i ensom majestet, og der han etterlyste konkurrenter med større baller.

– Har du store nok baller til å slå ham?

– Jeg kjente etter løpet i dag at jeg ikke hadde så store baller, men i morges så var jeg ganske fornøyd med dem, sa Northug og høstet solide latterkuler fra de oppmøtte etter den lynkjappe replikken.

Men med Northug får du ikke bare humor, du får også enkle og pedagogiske svar på mer seriøse spørsmål.

Som for eksempel hvor klassisk langrenn vil gå i framtida. Vil det bli bare staking i klassisk i langrenn?

– Da vi gikk igjennom løypa så man at det ville være mulig å stake, men vi har også en del løyper der det ikke er mulig som i Lenzerheide, som i Val di Fiemme.

– Vi går en del løyper i verdenscupen der det ikke er mulig å stake, og vi skal til Kollen neste helg der det er umulig å stake, du må gå med feste, der er det løyper der det stilles knallharde krav til god motor og O2-opptak for å være med i toppen.

– Slike løyper har vi fortsatt, og da er det uaktuelt å stake, du må fortsatt gå med feste. Vi kan nok få en utvikling der det kanskje blir 50/50 gjennom en sesong med klassiskrenn, sa Northug.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 30. januar 2016

Menn - Skiathlon (15 + 15 km)

1. Petter Northug, Strindheim IL 1:15:46,1
2. Sjur Røthe, Voss IL +0,5
3. Niklas Dyrhaug, Tydal IL +0,8
4. Andrew Musgrave, Røa IL / Team LeasePlan Go +1,8
5. Daniel Myrmæl Helgestad, Henning Skilag +3,2
6. Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski +3,5

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus