-->
Petter Northug, Falun. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Petter Northug, Falun. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Northug: - Bauer har nivået inne

Petter Northug tror årets Tour de Ski blir tidenes tøffeste, men føler seg klar til å ta det siste steget opp på toppen av pallen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Etter tre 2.-plasser på rad i Tour de Ski føler Petter Northug at tiden er inne for å vinne. I fjor var det Dario Cologna som slo det norske langrennsesset for annen gang på tre sesonger. I 2010 ble Lukas Bauer for sterk.

- Alt har vært min egen feil de gangene jeg har kommet på 2.-plass. Jeg tror jeg er blitt sterkere i den siste bakken, og tror jeg kan gå sammen med Dario Cologna opp der. Men jeg vet at jeg ikke kan holde følge med Lukas Bauer der, sa Northug før det norske laget begynte reisen ned til startbyen Oberhof.

Venter sterk Bauer
Northug anser Cologna, Bauer og Marcus Hellner som sine sterkeste konkurrenter i kampen om sammenlagtseieren. Bauer har stått over flere renn i verdenscupen den siste måneden, men Northug tror ikke tsjekkeren svekkes av det.

- Han var god i Davos, og jeg vet at han har nivået inne.

Langrennsstjernen fra Mosvik er overbevist om at det blir tøffere konkurranse om seieren enn noen gang før i Tour de Ski.

- Tour de Ski er høydepunktet denne vinteren, og det er første året det har vært det. Nå stiller alle på start. Det er ingen som står over for å spare seg til mesterskap eller andre renn senere i sesongen. De fleste legger opp til en formtopp nå og det kommer til å bli hard kamp på hver eneste etappe, er Northugs spådom.

Overrasket
Trønderen ble nylig kåret til årets heteste sportsstjerne av den svenske avisen Expressen. Det kom svært overraskende på 25-åringen.

- Det var en spesiell pris, men det var artig å vinne. Den henger høyt for å si det sånn, sa Northug, som innrømmet at han trodde det hele var en fleip i begynnelsen.

- Jeg vet ikke hvordan de fikk til å kåre meg som vinner.

Hva han får som symbol på utmerkelsen vet han foreløpig ikke.

- Det er vel kanskje en kaktus? spøkte Northug.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus