-->
Petter Northug jr. ble bare nummer 70 i den klassiske 15-kilometeren under NM del 1 i Lillehammer 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Petter Northug jr. ble bare nummer 70 i den klassiske 15-kilometeren under NM del 1 i Lillehammer 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug før NM-stafetten: - Krig når vi møtes

Søndag kjemper Petter Northug og Strindheim om det prestisjetunge NM-gullet i stafett. Men det aller viktigste er å slå erkerivalen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Petter Northug og Strindheim kjemper om gullet på NM-stafetten senere søndag, men ankermannen mener at det viktigste er å slå byrivalen Byåsen.

Kampen mellom Byåsen og Strindheim har vart i mange år, selv om den ikke er like åpenbar som den en gang var.

Årsaken er kort og godt at Byåsen ikke er like sterk som tidligere, til det har klubben mistet for mange toppløpere de siste sesongene.

Likevel var ikke Northug vond å be da han etter lørdagens skiathlongull fikk spørsmål om han kunne karakterisere den typiske Byåsen- og Strindheim-løperen.

– En Strindheim-løper er kanskje en løper som gir seg etter videregående for å satse på ski og gå den brutale veien. En som tar sjansen på å bli god.

– En Byåsen-løper er kanskje den flittige som tar med seg skolegangen til langt ute i 30-åra og ikke får det til på noe plan, egentlig, sa han.

– Det er en krig når vi møtes. For mange handler NM-stafetten om å ta gull, bronse og sølv, men for Strindheim handler det om å slå Byåsen.

Strindheim tok stafettgullet for menn i NM i 1999, 2006, 2007, 2014 og 2015, mens Byåsen gjorde det i 1998, 2001, 2002, 2003, 2008, 2012 og 2013.

Strindheims gullsjanser er i likhet med Byåsens mindre i år enn tidligere.

Strindheim stiller uten Tomas Northug og mønstrer et lag bestående av lillebror Even Northug og Lars Ove Aunli i lag med eldstebror Petter Northug.

Ekspertene har utropt Lyn til den største favoritten i herreklassen med muligens Lillehammer som den hardeste utfordreren.

Strindheim er nok også en medaljekandidat selv uten en opplagt Tomas Northug på startstrek.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus