Petter Northug. Foto: NordicFocus.

Petter Northug. Foto: NordicFocus.

Northug fratatt premiepenger

Petter Northug blir straffet med et pengetap på nær 6000 kroner fordi han kom for seint til blomsterseremonien etter 30-kilometeren i La Clusaz lørdag.
Tips en venn  Skriv ut

Blomsterseremonien gjennomføres normalt ganske umiddelbart, men da var det bare russerne Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov som var på plass. Northug satt i den norske smørebua og roet seg ned etter 2.-plassen sin. Det tok nærmere et kvarter før nordmannen kom løpende ned til seierspallen - bakveien.

Northug fikk 10.000 sveitserfranc for 2.-plassen (nær 60.000 norske kroner). Renndirektør i Det internasjonale skiforbundet, Jürg Capol, har informert den norske lagledelsen om at de trekker Northug for rundt 10 prosent av premiepengene. Det fikk NTB opplyst av FIS' Sandra Spitz søndag formiddag.

Northug blir også straffet fordi han møtte til blomsterseremonien uten startnummer. Det er heller ikke lov. Da mister FIS en mulighet til å promovere sine sponsorer.

- Det er ikke pengene det handler om, men prinsippet, sa Jürg Capol til NRK.

Northug og russerne kastet forøvrig blomsterkvasten de fikk utdelt opp til publikum. Den formelle seiersseremonien ble gjennomført i sentrum av La Clusaz senere lørdag kveld.

(©NTB)

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut