-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Petter Northug med gull (30 km med skibytte) og sølv (sprint) etter to øvelser i Oslo-VM 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Petter Northug med gull (30 km med skibytte) og sølv (sprint) etter to øvelser i Oslo-VM 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Northug hylles for allsidigheten

Petter Northug er ikke bare langrenn. Det siste han har kastet seg på er innebandy. Professor Eystein Enoksen ved Norges idrettshøgskole hyller Northug for allsidigheten.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det er Adresseavisen som skriver at Northug spilte innebandykamp for laget «Gutta med bøyd kølle» dagen etter at han avsluttet den første verdenscuphelgen på Sjusjøen med individuell seier og seier for Norge på stafetten.

Northugs fotballengasjement er kjent fra før. I tillegg har Petter Northug deltatt i VM på rulleski, og han har vært med i NM i terrengløp. Han har også prøvd seg på friidrettsbanen.

Northugs utenomsportslige interesser har også skapt debatt. Da har det dreid seg om valg av sponsorer og kortspill.

Idrettsforsker Eystein Enoksen ved Norges idrettshøgskole mener nettopp Northugs allsidighet utenfor sporet gjør verdens beste skiløper til et meget godt forbilde for yngre utøvere når det gjelder å ta egne valg.

Enoksen ser i utgangspunktet ikke noe galt i at Petter Northug spiller kort og mener 25-åringens evne til å følge sine egne lyster gjør ham til en god rollemodell.

- Han må finne sin balanse. Ethvert individ må ta sine valg, lytte til sin indre stemme og styre løpet ut fra det. Ofte er det de som er i stand til å ta egne valg som blir best, påpeker Enoksen.

På laget «Gutta med bøyd kølle» spiller Northug blant annet på samme lag som Rosenborgs midtbanemann Gjermund Åsen. Åsen mener det er bra at Northug viser fram sin allsidighet.

- Selvfølgelig er det positivt. Innebandy er bra trening. Du får rørt på deg, sier Northugs lagkamerat.

- Han har scoret to mål på to kamper og klarer seg bra, sier Åsen, som forteller at Northug ble med på laget via en kompis.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus