KIRKEBAKKEN GP: Resultater alle klasser| TOTEN SKIFESTIVAL: RESULTATER: Lørdag 50 km: Kvinner- Menn| Fredag 10 km: Kvinner- Menn| Program| Startliste| VELDIG MANGE ANDRE RESULTATER mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| FØLG LINDESNES - NORDKAPP
Petter Northug

Petter Northug

Northug overrasket seg selv

Tour de Ski:

Dagens tredjeplass kan bli gull verdt.
Tips en venn  Skriv ut

– I forhold til konkurrentene var dette mitt beste løp så langt i Touren, sa Petter Northug (24) etter torsdagens tredjeplass.
 
Han skaffet seg viktige sekunder mot nesten samtlige sammenlagtkonkurrenter. Nærmeste utfordrer Marcus Hellner er distansert med 20 sekunder.
– Jeg følte ikke at jeg gikk et av mine aller beste løp, men i forhold til konkurrentene var dette veldig bra. Jeg hadde ventet at det skulle bli tettere og hadde vært fornøyd om jeg hadde fått en 5-10 sekunder på Dario Cologna som startet foran meg. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli halvminuttet. Jeg er overrasket over at det ble så mye og må ta dette med meg videre, sa nordtrønderen.
 
Viktigst
Northug innehar fortsatt ledertrøya. Han mener at lørdagens 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme blir viktigere med tanke på sammenlagtseieren enn selve avslutningsetappen opp Alpe Cermis.
– Det er veldig tett i toppen, og veldig mye kan skje på de to neste etappene. Det er fortsatt en sju-åtte mann som kan vinne Tour de Ski, sa Northug og ramset opp navn som Lukas Bauer, Axel Teichmann, Daniel Rickardsson, Dario Cologna og Marcus Hellner.
 
Bonussekunder
Årsaken til at det fremdeles er nokså åpent skyldes at det er hele 90 bonussekunder å hente lørdag. En mann som Lukas Bauer har gått seg i form i løpet av Touren og er helt sikkert sugen på noen av dem.
Det samme er Simen Østensen som trenger en spurtprisseier eller to lørdag for å være sikker på å vinne sprinttrøya i sammendraget.
– Kan du vente aktiv hjelp av dine lagkamerater lørdag?
– Kanskje det hvis de føler seg pigge. Dette har vi ikke tenkt mye på ennå, sa Northug.
– Martin (Johnsrud Sundby) gikk et bra løp i dag. I tillegg er Simen lysten på noen bonussekunder. Det er viktig for oss med tanke på lørdagens løp, sa sportssjef Åge Skinstad.
 
Hviledag
Men den aller viktigste jobben må Petter Northug være forberedt på å ta selv. Det blir helt sikkert anledning til å tenke ut mulige strategivalg i løpet av fredagens hviledag. Bortsett fra et pressetreff midt på dagen og en halv times treningstur, skal ikke Northug gjøre stort annet enn å hvile og sove. Da har han god tid til å samle tankene og tenke ut en taktikk som skal sikre ham den etterlengtede sammenlagtseieren i Tour de Ski.
Etter en 4-., 3.- og 2.-plass i de tre første Tourene, er det noe Northug har hatt i tankene gjennom hele denne sesongen.
Torsdag la han i hvert fall et grunnlag som kan vise seg å bli gull verdt.
 
(©NTB)

Tour de ski - Toblach -10 km klassisk herrer

Tour de Ski sammenlagt herrer

Øvrige nordmenn:

14. Martin Johnsrud Sundby

30. Simen Østensen

39. Tord Asle Gjerdalen

 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse