Petter Northug i innbitt kamp mot sekundene under Tour de Ski 2016. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Petter Northug i innbitt kamp mot sekundene under Tour de Ski 2016. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Northug overtar Sundbys Tour de Ski-seier

Martin Johnsrud Sundby mister verdenscupseieren sammenlagt i 2014-/15. Petter Northug står nå som vinner av Tour de Ski 2015 og Didrik Tønseth har fått sin første verdenscupseier.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

FIS har oppdatert listene sine etter at det ble klart at Martin Johnsrud Sundby mister seirene sine i Davos desember 2014 og Tour de Ski i januar 2015 på grunn av brudd på dopingbestemmelsene ved feil bruk av astmamedisin.

Petter Northug, som endte 34,5 sekunder bak Sundby på toppen av Alpe Cermis i 2015, overtar seieren av Touren. Russeren Jevgenij Belov rykker opp til andreplass, mens svenske Calle Halfvarsson er tilkjent tredjeplassen.

Northug har tidligere uttalt at han ikke kan gi seg som langrennsløper før han har vunnet Tour de Ski.

– Når det gjelder Tour de Ski så er ikke dette måten Petter ønsker å vinne skirenn på. Utover det har vi ingen kommentar, skriver Northugs manager, Are Sørum Langås i en sms til NTB.

Seieren Johnsrud Sundby tok på 15-kilometeren i Davos 13. desember 2014 er nå tatt over av Didrik Tønseth. Trønderen får dermed tilkjent sin første verdenscupseier.

Sundby mister også alle sine verdenscuppoeng og premiepenger i denne perioden, noe som gjør at Dario Cologna overtar seieren i verdenscupen sammenlagt for 2014-/15-sesongen.

Northug har rykket opp til andreplass, mens Halfvarsson står på tredjeplass. Johnsrud Sundby er plassert på sjetteplass.

Skiforbundet har bestemt at de vil erstatte premiebeløpene Johnsrud Sundby nå blir fratatt som en konsekvens av dommen. Til sammen skal det være snakk om cirka 1,1 millioner kroner.

Bakgrunn
* Sundby utestengt og fratatt seiere
Her er Sundby-dommen i sin helhet
Skiforbundets orientering om saken


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut