VM rulleski: Program| Startlister| Resultater| Andre resultater: NM rulleskiskyting| Oslo Maraton| NC orientering| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Maxime Vylegzhanin, Aleksander Bolshunov og Andrey Larkov tok tredobbelt under 5-mila i Holmenkollen 2019. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Maxime Vylegzhanin, Aleksander Bolshunov og Andrey Larkov tok tredobbelt under 5-mila i Holmenkollen 2019. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Northug-rival til start på jakt etter challengerpoeng

Tips en venn  Skriv ut

Det finske rulleskirennet Lake Saimaa Roller Ski Marathon går av stabelen i morgen, søndag. Rennet er en del av challengerserien i Visma Ski Classics. Langs breddene til Finlands største innsjø, i byen Imatra helt sørøst i Finland, går rennet 6 runder i en 10 kilometers runde. Løypa er relativt flat, men går en tur innom byens rulleskianlegg som har noen bratte knekkere. Byen ligger bare drøyt 20 kilometer fra den russiske grensen og 210 km fra St. Petersburg, og det russiske Visma Ski Classics-laget, Russian Winter Team har flere løpere påmeldt.

Det beste resultatet man oppnår i et challengerrenn i løpet av sesongen kan man ta med seg inn i Visma Ski Classics sammendraget. For seier deles det ut 50 poeng, mot 200 poeng i et Pro Tour-renn. For de som har planer om å kjempe om gultrøya i vinterens Visma Ski Classics gjelder det å skaffe seg en så god plassering som mulig i minst et challengerrenn. Det finnes flere muligheter i vinter, men de siste rulleskirennene med challenger-status er morgendagens finske renn og neste helgs Klarälvsloppet i Karlstad.

Den største av stjernene som deltar er Maxim Vylegzhanin. Den 38-årige russeren har fortsatt ikke gitt seg på toppnivå og viste forrige sesong, med blant annet en 5. plass i Jizerska Padesatka og en andreplass sammenlagt i sprintkonkurransen, at han fortsatt er en løper og regne med. Mange husker sikkert at det var han som tok sølvmedaljen bak Petter Northug på både skiatlonen og 5-mila under VM i Oslo i 2011. I VM 2015 i Falun ble han verdensmester på skiatlonøvelsen.

Resultater fra rennet kan du finne her.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Alt klart for langrennssportens Formel 1-øvelse

200 meter supersprint i VM på rulleski

Petter Northug på start i Alliansloppet 2021. Foto: Trollhättan Action Week

Northug til start i "Sommerens Vasalopp"

Klar for 9 harde mil i Sverige på søndag

Startlister Sykkel-VM Flandern 2021

Tempo for senior herrer søndag

Emma Ribom tok tre strake seiere under Sveriges store rulleskifestival Trollhättan Action Week og vant også i Frankrike i helga. Nå er hun og landslaget i gang med sesongens andre høydesamling. Foto: Svenska Skidförbundet

Dette kan bli Sveriges neste sprintstjerne

Emma Ribom har kommet som ei kule, utfordrer den etablerte eliten om OL-plassene

Amund Korsæth, Matteo Tanel og Denis Spitsov utgjorde pallen på 16km fristil VM rulleski 2021. Foto: Privat

Norges VM-debutant parkerte Denis Spitsov

Amund Korsæth hårfint unna VM-gull i sitt første mesterskap.

Foto: Svenske skiforbundet

Frida Karlsson er tilbake etter pausen

Trengte en måned på å finne seg selv

Amund Korsæth på toppen av pallen etter seieren i verdenscuprennet i Madona tidligere i september.

VM-sølv til Korsæth

Sömskar slo Nepryaeva og tok gull i kvinneklassen