Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Petter Northug med startnummeret som bekrefter at han gikk til topps i Beitosprintens sprint 2014. Han avgjorde det hele på oppløpet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Petter Northug med startnummeret som bekrefter at han gikk til topps i Beitosprintens sprint 2014. Han avgjorde det hele på oppløpet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug-samtalene i gang

Petter Northugs landslagsavtale gikk ut tirsdag. Allerede samme dag startet samtalene mellom Team Northug og Norges Skiforbund.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

– Vi har hatt en liten prat i dag. Det var en evaluering av fjorårets sesong og en fin innledende prat, sier manager Are Sørum Langås til NTB.

– Når kan det forventes en avklaring om neste sesong?

– Det har ikke jeg noe forhold til, sier han.

Også skiforbundets avtroppende langrennssjef Åge Skinstad bekrefter samtalene.

– Vi gikk raskt gjennom avtaleperioden og konkluderte med at det hadde fungert bra. Vi har på en måte skissert hvordan det bør se ut framover, sier Skinstad.

– Petter styrer
Han ønsker heller ikke å si noe om når en eventuell avklaring kan komme.

– Poenget er at Petter har sagt at han ønsker å bruke litt tid på å bestemme seg for hvordan han vil satse. Det står og faller på Petter. Det er Petter som må styre hva han ønsker.

– Har dere planlagt flere møter?

– Nei, vi har ikke planlagt noe mer framover. Vi reiser til Danmark allerede torsdag og skal ha evalueringsmøter i løpet av helgen. Derfor var det viktig å få til møtet med Are i dag, sier Skinstad.

Langløp
Neste sesong er uten mesterskap. Mye tyder på at Northug ønsker å satse på langløp kommende vinter. Det samme signaliserte også hans far John Northug forrige måned.

– Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg. Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, men han ønsker å prøve dette, sa han til NRK i forbindelse med Årefjällsløpet.

For både Northug og skiforbundet handler det meste nå om å evaluere det som skjedde forrige sesong.

– Det er ingen tvil om at det har vært meget enkelt å samarbeide med Petter og hans team i året som har gått, sier Skinstad.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Aleksandr Bolsjunov etter seieren i Tour de Ski i vinter. Nå spørs det hvordan OL-sesongen blir for den russiske skistjernen, som har slitt med helsa siden juni. Foto: Morten Sætha

Mer trøbbel for Bolsjunov

Ny operasjon for den russiske langrennsstjernen, har slitt med helsa siden juni.

Oppdal_800x600

Skipropaganda fra Oppdal

Påskeføre i oktober.

Årets ildsjeler 2021: Tove Nyborg, Jan Erik Reinås, Odd Martinsen, Øistein Formo og Erik Christoffersen. Foto: NSF

Disse er kåret til årets langrennsklubber og ildsjeler

Odd «Stafett-Martin» Martinsen en av ti prisvinnere hedret på NSFs høstmøte

Annonse