Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
northug_tryne_270x149

Northug skulle bli skihopper

Dokumentar om skikometen:

Det kom fram i en dokumentar om Petter Northug på NRK1 i kveld.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Faktor: Petter Northug - Tøff i skallen.

Det er en dokumentarfilm om kometen Petter Northug.

- Man kan si at det kanskje er spesielt å lage en dokumentar om en 20-åring, men vi ble veldig interessert i historien til gutten etter alt medieoppstyret som har vært rundt han det siste året, forklarer Dag Hermansen, programansvarlig for Faktor.

Teamet får være med hjem til Petter Northug i Mosvik, der vi også får treffe pappa John Northug.

- Det var også noe som gjorde oss veldig interessert. Det at faren tidlig gikk ut i VG og Trønder-Avisa med en litt bekymret tone om oppstyret rundt sønnen.

Skulle bli skihopper - hoppet 65 meter i Granåsen

I dokumentaren kommer det fram at Petter Northug som 5-åing skulle bli skihopper. Hjemme på gården bygget han nye hoppbakker i takt med at han selv ble eldre og tøffere. Poenget var at Northug skøytet opp og hoppet ned, noe som har gjort han til en god fristilløper.

- Allerede som 12-åring hoppet han i 90-metersbakken i Granåsen, men landet på 65 meter og la opp, røper Hermansen.

Han oppdager at han passer bedre med langrennski på beina enn med hoppski, men han er også innom skiskyting før han for alvor lander på at det er langrennsløper han skal bli.

- Til konfirmasjonen fikk han nytt skiskyttergevær, men han sluttet da å treffe blinkene og la det på hylla.

Gir ære til Frode Estil

I programmet forteller Petter Northug at langrennskarrieren for alvor skjøt fart da han begynte på videregående - først i Steinkjer, så i Meråker.

- I Meråker fikk jeg noe å strekke meg etter, samtidig som jeg fikk Frode Estil som treningskompis, sier han i programmet.

Han gir dermed mye av æren for sin framgang til Frode Estil.

- Var nysgjerrige på hvem han er

Hermansen forklarer at NRK har vært opptatt av å fortelle historen om Petter Northug på en edrulig måte. De ville ikke være med å blåse opp Northug til noe mer enn det han er per i dag.

- Vi var nysgjerrige på hvem denne gutten er. Valget om lage en dokumentar på gutten tok vi allerede i vår.

Dokumentaren både starter og slutter med elitelandslaget samling i Val Senales tidligere i høst.

- Det er et lite bilde på gutten som ikke ble funnet god nok for OL, men som nå er inne i varmen og er et midtpunkt, både sosialt og treningsmessig, sier Hermansen.

- Viser hvem Petter er

Familien Northug har allerede fått en smygtitt på programmet og er fornøyd med produktet.

- Jeg tror dette viser mye av hvordan Petter er - det gir et godt bilde, mener pappa John, som fortsatt svarer på Petters telefon for at sønnen skal få ro til å komme tilbake.

I starten sa familien klart ifra til NRK at teamet fra Faktor måtte holde avstand til Petter i sesongforberedelsen, og faren er veldig fornøyd med hvordan teamet opptrådte.

- Det var journalistikk på en veldig behagelig måte. De var opprikitg interessert å finne ut hvem Petter er og det forsto vi fort. Petter selv var også flink til å filtrere ut.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut