Strålende ved Hafjell og Mosetertoppen noen få dager i forkant av Janteloppet 2019.

Strålende ved Hafjell og Mosetertoppen noen få dager i forkant av Janteloppet 2019.

Northugs Jantelopp: Onkel P og Ut På Ski - Skiline Afterski Remix - fra Leve DJs setter stemningen for 4.000 deltakere på Hafjell Mosetertoppen

Arrangeres lørdag 13. april

Lørdag setter Petter Northug et 30 km langt karrierepunktum. – Fokus blir på det sosiale og afterski, sier Espen Harald Bjerke til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Petter Northug har hatt en lang og storslått karriere i langrennsløypene, men alle eventyr har en slutt.

Endelig punktum settes for Northug under Janteloppet lørdag 13. april.

– Fokus blir på det sosiale og afterski, sier den tidligere skiløperen Espen Harald Bjerke til Langrenn.com. Han er nå ansvarlig for markedsbiten hos Hafjell Mosetertoppen.

– Det blir gratis inngang både til å se rennet og også delta i afterski. Det er gitt samtykke til at vi kan samle 4.000 stykker.

Det var mange, har dere så stort hus?

– Vi har god plass, og afterski holdes utendørs, med partytelt og grilling i regi av Reitangruppen, som blant annet er kjent for butikkjeden Rema.

Masse snø og lokale krefter
Det er Red Bull som står bak Janteloppet sammen med Petter Northug. Disse har stått side om side gjennom store deler av Petters medaljerike år.

Den lokale skigruppa ved Hafjell, Øyer-Tretten IF, er teknisk arrangør for dette som blir det aller største arrangementet i Hafjell siden de avholdt X-games for et par vintre siden.

Er det noe snø igjen hos dere, nå har vi jo allerede kommet et godt stykke ut i april?

– Snø er ikke noe å tenke på, det er masse snø i fjellet, mere enn nok, forklarer Espen Harald Bjerke.

Han legger til at Janteloppet bruker deler av løypa vi kjenner fra Hafjell Ski Marathon. I tillegg blir det noen ekstra godbiter av det litt mere showpregede slaget. Bjerke forteller;

– Janteloppet går over selve toppen av Hafjell og videre ned en ny nedfartsløype, ned til Skavlen og der rundt selve Skavlen Restaurant.

– Konkurransen er vanlig langrenn over 30 kilometer, men det er lagt inn noen elementer, som bump tracks (kamelpukler).

Slik vi forstår det skal selve rennet stort sett går i et snilt og lett terreng, slik at dette skal kunne være en tur for de mange.

– Vi må også nevne at Yr.no melder om et alldeles strålende vær, skyfri himmel, kaldt om nattene og lunt på dagtid (klikk for å se Yr-været på Hafjell).

Fortsetter nedenfor bildet
2019-janteloppet-01-1902.jpg
Som man ser er det fortsatt masse snø igjen i Hafjell og Mosetertoppen nå noen få dager foran Janteloppet og Petter Northugs store skifest.

Stor interesse for å delta
Påmeldingslistene fylles stadig opp. Også en rekke stornavn skal ha takket ja til å delta på skifesten:

Alexander Bolshunov, Calle Halfvarsson, Frida Karlsson, Emil Iversen, Even Northug, Kristine Stavås Skistad, Federico Pellegrino, Sjur Røthe, Ebba Andersson, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Natalya Nepryayeva, Yulia Belorukova og Anastasia Sedova og mange talenter.

Foruten disse kommer også et stort antall andre konkurranseløpere og også mange mosjonister har meldt seg på (klikk for påmelding).

Fortsetter nedenfor bildet
2019-janteloppet-01-1903.jpg
Go'været har allerede startet i Øyerfjellet hvor det nå jobbes med rigging av løyper, stadion og område for afterski.

Laget egen låt
Etter rennet venter en stor afterski som avrunding på Petter Northugs karriere, men på en måte også som noe som ringer inn påsken 2019, palmesøndag er nemlig dagen etter rennet.

Som nevnt er det fokus på det sosiale og afterski så snart målstreken er krysset, eller om man er en publikummer eller blant de mange tusen hyttegjestene i Hafjell, Øyerfjellet og omland.

– Onkel P kommer for å synge, i tillegg er det live DJ på plass. Vi har også fått laget en offisiell låt som ligger på Spotify, sier Espen Harald Bjerke til Langrenn.com.

– Den heter Ut På Ski - Skiline Afterski Remix fra Leve DJs (Spotify-link til sangen).

Ut På Ski - Skiline Afterski Remix på YouTube:

Video fra Leve DJs YouTube-kanal.

Se også
Hjemmeside for Janteloppet
* Northugs showrenn – Janteloppet Hafjell Mosetertoppen 13. april

---

* Hafjell Mosetertoppen er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus