Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Som Langrenn.com tidligere har skrevet mister NRK i år rettighetene til nesten alle verdenscuprennene i langrenn. Dette gjør at statskanalen endrer fokus på sine svært populære vintersendinger i helgene og vil i større grad dekke Visma Ski Classics.

En av dem som skal bidra i sendingene er Christoffer Callesen. 33-åringen er tidligere langløper med en andreplass i La Diagonela 2015 som sitt fremste meritt. Den daglige jobben til Callesen er i finansbransjen der han har slått seg opp som fondsforvalter i Fondsfinans.

Hvordan er hverdagen som fondsforvalter?
- Den er hektisk, og det blir ikke tid til så mye annet. Spesielt i perioder er det ganske altoppslukende, forteller Callesen til Langrenn.com.

Men han finner altså fortsatt tid til lidenskapen for langrenn. Gjennom flere år har gutten fra Asker vært kommentator for NRK sine langløpssendinger. Før denne sesongen var han innforstått med at Torgeir Bjørn skulle overta rollen hans som ekspert, og tidligere i uka meldte Langrenn.com at han skulle være en del av Team Straye Waterwell sitt langløpslag i vinter. Det stemmer imidlertidig ikke, Callesen har fått helt andre oppgaver i skirennene til vinter.

- NRK vil satse skikkelig på langløp og da er det kult å kunne være med å bidra med den kompetansen jeg har, sier Callesen.

Hva vil jobben gå ut på?
- Alt er ikke helt spikret enda, men vi ser på mulighetene for at jeg kan være utøvende reporter i de største rennene, da kanskje i hovedsak Marcialonga, Vasaloppet og Birken.

Og det vil si?
- Det vil si at jeg skal gå på ski og rapportere live fra inne i tetgruppen.

Skal du gå med en Reodor Felgen-sekk på ryggen da?
- Hehe, hvordan den tekniske løsningen blir vet jeg ikke, forhåpentligvis er den aerodynamisk utformet og ikke for tung, sier Callesen og ler før han legger til;

- Er den stor og med en høy antenne bak blir jeg hvert fall lett og se.

Hvor lenge tror du at du klarer å henge med feltet?
- Det er det store spørsmålet. Jeg tror at i renn som Birken og Marcialonga er jeg avhengig av å komme inn i rennet et sted ute i løypa. Kanskje på toppen av Dølfjellet i Birken og ved Canazei i Marcialonga. Da kan jeg bli med så lenge jeg klarer i det lette terrenget. Så er spørsmålet hvor god form man må være i for å klare å henge med en stund, sier Callesen.

Følger man finansmannen på treningsforumet Strava ser man at det legges ned en solid innsats på treningsfronten og formen er ganske mange hakk over vanlig mosjonist nivå. Men det må den også være skal Callesen klare å henge med de beste langløperne et stykke i vinterens langløp, og samtidig ha pust igjen til å si noe fornuftig.

Langrenn.com ønsker Callesen lykke til med treningen og ønsker NRKs storsatsing på langløpene velkommen.

Se også:
Terminliste Visma Ski Classics

* Dette er kommentatorene for verdenscupen i langrenn på TV3.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse