WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Bokbild 2008-2009

Ny årsbok om ski fra OL- og VM-speakeren

For tredje året i rad kommer OL- og VM-speakeren Kjell-Erik Kristiansen ut med årsboka Nordic Ski- and Biathlon Guide. Denne gangen med versjonen 2008-2009, som er et nytt leksikon for alle ski-interesserte - 464 sider med alt om den forrige sesongen, portrett på alle de beste løperne i verden og høydepunkter for vinteren
som akkurat har startet.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Man merker nå som jeg har gjort tre bøker hvor fort man glemmer hva som har hendt. Det er faktisk moro å bla tilbake og gjenoppleve høydepunkter. Hvem husker for
eksempel hvordan det gikk i OL i Pragelato 2006 nå, spør seg Kjell-Erik, som har gjort årets bok litt mindre enn den forrige.

- Ja, den var på nesten 600 sider og veide 2,5 kilo. Nå har jeg tatt bort en del av alle resultat og gått ned på antallet sider. Det har gjort boken lettere å handtere og å sende avgårde.

Selv om det ikke var noen VM-sesong for langrennsløperne forrige vinter, så mener den kjente OL- og VM-speakeren likevel at det var mange høydepunkter som han nå har samlet mellom permene.

- VM i skiskyting i Östersund med 120.000 tilskuere var definitivt et høydepunkt. Dessuten Charlotte Kallas seier i Tour de Ski. Men det var flere, som for eksempel Anders Gløersens gjennombrudd og den spennende kampen mellom Ola Vigen Hattestad og Emil Jönsson om seieren i sprintcupen, sier Kjell-Erik, som dog er klar på hvem som imponerte mest.

Bauer imponerte

- Lukas Bauer hadde en fantastisk sesong 2007-2008, og det blir vanskelig å svare opp til det med VM på hjemmebane i Liberec. Han var jo totalt overlegen, selv om han ikke har innledet denne sesongen like sterkt.

Kjell-Erik er også imponert over den nye skiskytingskongen Emil Hegle Svendsen, somtok to gullmedaljer individuelt på VM i Östersund. Dessuten de to tyske VM-dronningene Andrea Henkel og Magdalena Neuner, som begge vant tre VM-gull.

- Nordic Ski- and Biathlon Gu8ide 2008-2009 er akkurat som sine forgjengere på engelsk. Vi hadde planer om å gjøre flere språkversjoner, men det ble for mye jobb og for dyrt denne gangen. Fortsatt er det dog både skiskyting, langrenn, kombinert og hopp med i boka, sier redaktør Kristiansen, som ikke våger å tenke på hvor mangetimers arbeide det er å samle sammen alle detaljer.

Viktig leksikon

- Det finnes sikkert noen feil i boka, men det er et leksikon som man alltid kan gå tilbake til om man funderer på noe. Dessuten finner du her personlig informasjon om løperne som ingen annen har. Det kan jeg få gjennom at jeg kjenner de fleste personlig, sier Kjell-Erik, som allerede har startet sesongen som speaker på skianlegg rundt om i verden.

- Ja, det går i ett nå. Forrige uke var det skiskyting i Östersund, og nå til helgen blir det langrenn i Davos. Deretter Tour de Ski i romjula og over nyttår, sier norsk-svensk-finske Kristiansen, som håper at ski-Norge er interesserte også av hanstredje årsbok/leksikon om skisport.

- Om noen har misset de tidligere utgavene, så går det bra å bestille de også på min egen hjemmeside, www.kristiansen-sport.com, sier han.

Du kan bestille boka her:
http://www.kristiansen-sport.com/shop/
 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: