Kaia Wøien Nicolaisen i Presque Isle og USA hvor verdenscupen i skiskyting er innom vinteren 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Kaia Wøien Nicolaisen i Presque Isle og USA hvor verdenscupen i skiskyting er innom vinteren 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Ny bestenotering for Kaia Wøien Nicolaisen

Torsdag leverte Kaia Wøien Nicolaisen sitt beste verdenscupresultat med 9.-plass på sprinten, fredag ble det ytterligere forbedring for 25-åringen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kaia Wøien Nicolaisen (25) er i sitt livs skiskytterform, og fredag ble det 8.-plass under jaktstarten i verdenscupen i USA.

Det var ett hakk opp fra torsdagens 9.-plass i sprint.

25-åringen fra Asker pådro seg én bom på liggende, og én bom på stående. Det ga to bom totalt, og ingen av de ti beste på resultatlisten klarte seg med så få feilskudd.

Det var overraskende svak skyting under kvinnenes jaktstart.

Nicolaisen slet med det såkalte Rhino-viruset i desember. Det er et virus som ofte rammer godt trente idrettsutøvere. I desember måned ble det bare en fem-seks timer med trening på henne.

Det er for lite til å hevde seg blant de beste, men sakte og sikkert har hun trent seg opp i form igjen.

VM neste?
Nicolaisen er ennå formelt ikke tatt ut til VM i skiskyting i Oslo i mars, men etter de to siste løpene i USA er det vel vanskelig å komme utenom henne i det neste og siste uttaket.

Gabriela Soukalova vant torsdagens sprint, og hun fulgte opp med seier i den 10 kilometer lange jaktstarten også. Det gjorde hun selv om ikke alt gikk på skinner i løpet.

Lenge var hun redd for at hun hadde tjuvstartet, men det gikk greit. På nest siste skyting skjøt hun i tillegg tre bom, og da så det stygt ut.

Sikkert
Men heldigvis ble det mange bom for konkurrentene også, og til slutt vant hun med komfortable 34 sekunder ned til finske Kaisa Mäkäräinen på 2.-plass.

Også hun fikk tre bom totalt. Franske Marie Dorin Habert fikk hele fem bom, men det var godt nok til 3.-plass likevel.

Hun var 4,8 sekunder bak 2.-plassen.

Jori Mørkve var den eneste øvrige norske som fikk gå jaktstarten. Hun fikk fire bom og var 4.38,1 minutter bak vinneren fra Tsjekkia.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus