-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Ny god norsk dag i Vuokatti

Det ble nok en jubeldag for nordmennene i skandinavisk cup. John Anders Gaustad og Marthe Kristoffersen sørget for seier i hver sin klasse.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Marthe Kristoffersen og John Anders Gaustad gikk til topps på dagens 10/15 kilometer fristil i Finland.

I dameklassen ble det firedobbelt norsk. Krifstoffersen fikk med seg Ingri Aunet Tyldum og Sara Svendsen opp på pallen, mens Jorunn Øye tok fjerdeplassen.

I herreklassen ble Eirik Kurland Olsen neste beste nordmann på fjerdeplass, tett fulgt av Børre Næss (5), Roger Aa Djupvik (6) og Arne Post (7).

- Jeg følte det fløt bra underveis. Det var ikke noe rått løp, men det var løst føre og det lønte seg å ta seg litt tid for å flyte mer oppå og gå lurt teknisk. Det har jeg god erfaring med fra tidligere og det var veldig moro å få det til i dag, sier John Anders Gaustad til langrenn.com.

Gaustad startet løpet litt forsiktig, men kom sterkere og sterkere mot slutten. I mål var han 6,7 sekunder før finske Olli Ohtonen.

- Jeg økte litt for hver runde. Etterhvert fikk jeg gode tilbakemeldinger og skjønte at jeg hadde muligheten. Den beste runden min var nok den siste og det betyr at jeg har disponert løpet mitt riktig. Jeg følte ikke jeg hadde kontroll underveis, men det er artig når jeg vet at jeg har mye å gå på, forklarer Gaustad.

Nå venter noen uker med trening for Gaustad før han igjen blir å finne på startstrek i skandinavisk cup.

- Nå kan jeg ta meg konkurransefri et par uker med en god følelse. Det blir ny skandinavisk cup over nyttår og så håper jeg å være aktuell for verdenscuprenn mot slutten av sesongen, forsikrer Gaustad.

Roger Aa Djupvik leder nå skandinavisk cup sammenlagt foran Børre Næss og Hans Petter Lykkja. I dameklassen er det også norsk sammenlagtleder ved Ingri Aunet Tyldum, tett fulgt av Marthe Kristoffersen.

Det åpner for mulig verdenscup i Canada for Djupvik og Tyldum.

Fullstendige resultatlister:
Skandinavisk cup Vuokatti 10km fri kvinner
Skandinavisk cup Vuokatti 15km fri herrer

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut