-->
Eirik Myhr Nossum. Foto: Erik Borg.

Eirik Myhr Nossum. Foto: Erik Borg.

Ny høydevri

I slutten av august tar Nossum med seg landslagsløperne til en ny plass.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I slutten av august tar Eirik Myhr Nossum (33) med seg allroundløperne til høydeopphold i franske Font-Romeu, hjemstedet til skiskytteren Martin Fourcade.

Normalt har norske langrennsløpere holdt til i italienske Livigno på denne tiden. Men nå skal hele sulamitten lenger vest til den lille landsbyen Font-Romeu i Pyreneene på grensen mellom Frankrike og Spania

Sprinterne skal også dit. Det samme skal kvinnelandslagsløperne.

– Det blir over samme lest og samme høyde som tidligere. Det er der Martin Fourcade kommer fra. Jeg var der i mai og sjekket forholdene, og det så veldig bra ut. Treningsmessig så det også bra ut, og vi prøver noe nytt. Jeg tror det kan være positivt. Vi drar 28. august, sa Nossum da NTB pratet med ham under treningssamlingen på Sognefjellet i juni.

Font-Romeu ligger for øvrig på nøyaktig samme høyde som langrennene under Beijing-OL i 2022 går.

Norge har ingen erfaring med hvordan det er å konkurrere på slike høyder, og oppholdet i Font-Romeu skal hjelpe til med å fylle på kunnskapsbasen.

Ikke Val Senales

I oktober blir det også forandringer. Mens enkelte sprintere og allroundløperen Emil Iversen var sammen med enkelte av kvinnelandslagsløperne i høyden i Val Senales sist sesong, blir det bare kvinnene som drar dit denne gangen. Mennene dropper den tradisjonelle samlingen i Val Senales helt.

– Vi var ikke i Val Senales i fjor heller med unntak av Emil, og han kom hjem med farang. Vi fikk gått bra på ski på Sjusjøen i samme tidsrom i fjor, og det var godt nok. Det ønsker vi å prioritere i den perioden også i år. Så får vi se hva vi gjør etter Davos. Jeg vet allerede at jeg da har en god gjeng som kommer til å ligge i mellomhøyde for å forberede seg til Tour de Ski, sier Nossum.

Løpere som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Didrik Tønseth kommer trolig alle til å trene i høyden rundt og etter løpene i Davos i midten av desember. Det samme kan bli tilfelle for Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.

Begge de to sistnevnte er aktuelle for sprintrenn i Planica siste helgen før jul også, og det gjenstår å se hva de ender opp med. Samtlige av de nevnte er aktuelle for Tour de Ski, som starter 28. desember i sveitsiske Lenzerheide.

Mer trening

De norske allroundløperne gjorde det svært skarpt under Eirik Myhr Nossums ledelse sist sesong.

– Vi er veldig fornøyde med mye av det som skjedde i fjor. Det gjelder både meg og utøverne. Det er småting som kunne vært gjort bedre. Ingen store ting. Vi er fornøyd med hvordan vi har trent som lag, og hvordan vi har etterfulgt de endringene som er gjort. De store linjene er vi fornøyd med. Men vi står overfor andre utfordringer inn i denne sesongen, og vi har diskutert mye hvordan vi skal angripe det. Jeg tror ikke at alt vi gjorde i fjor er riktig med det som skal skje nå.

Nossum har ikke tenkt å la løperne slippe ned skuldrene.

– Resultatmessig var vi nær en sekser på terningen, men vi hadde Niklas (Dyrhaug) som var skadd hele veien og HC (Hans Christer Holund) som fikk reddet sesongen med femmilsgullet i VM. Jeg tror ikke vi skal trene noe mindre denne sesongen. Jeg tror heller at vi skal trene mer. Du blir alltid historieløs når du sier at vi trente historisk mye, for det er ikke sikkert at det stemmer. Men i nyere, moderne tid tror jeg ikke noe lag har trent mer enn det vi gjorde i fjor. Men jeg tror at vi skal utfordre noen til å trene enda mer for det, sier Nossum.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus