RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3

NY STOR SPONSOR I BOKS FOR VASALOPPET

Tips en venn  Skriv ut

Vasaloppet har tecknat ett treårigt sponsoravtal med entreprenadföretaget Veidekke från och med 2021.

Företaget är Skandinaviens fjärde största entreprenadföretag och verksamheten i Sverige består av bygg- och anläggningsprojekt. Veidekke kommer att vara värd för Tjejvasan på vintern och Vasastafetten och Vasakvartetten på sommaren.

Såväl Vasaloppet som Veidekke har en lång historia. Det första Vasaloppet åktes redan 1922 och Veidekke startade med vägbeläggning (därav namnet) i Norge 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. I dag är det alltså Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag – och nu möts så att säga Vasaloppets och Veidekkes vägar.

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång.

– Varje dag, året runt driver vi byggprojekt från idé till färdig leverans. På samma självklara vis vill vi även uppmuntra till vardaglig hälsa och aktivitet året runt. När människor mår bra, ökar engagemanget och prestationen. Det gynnar oss alla, säger Mats Nyström som är vd för Veidekke Sverige.

Veidekkes ambition är att arbeta långsiktigt och företaget menar att samarbetet med Vasaloppet även är en viktig pusselbit i ett bredare samhällsengagemang.

– Ja, Vasaloppet väcker hjärtliga associationer hos människor och det har växt till att bli en folkrörelse för såväl nybörjare som aktiva, kvinnor som män, unga som äldre. Det är så man bygger ett hållbart samhälle och det är precis vad Veidekke står för, säger Mats Nyström vidare.

Veidekkes värdskap kommer att omfatta Tjejvasan, Vasastafetten och Vasakvartetten.

– Vi stöttar både individuella lopp och laglopp som i sin tur främjar både jaget och laget. Det passar vårt involverande arbetssätt, där olika människors individuella kompetenser och förmågor skapar ett högre värde tillsammans, säger Mats Nyström.

Lena Hermansson, Vasaloppets sponsor- och rättighetschef, gläds åt det nya samarbetet:

– Vi välkomnar med stor glädje Veidekke in i Vasaloppets sponsorfamilj, och ser fram emot att tillsammans bidra till ett hållbart samhälle med fokus på friskvård och hälsa. Vasaloppets vision är att vara en motor för motion och hälsa i Sverige och det känns väldigt rätt när vi tillsammans med en stark partner som Veidekke kan jobba vidare mot den visionen.

SE OGSÅ: Program for "Vasaloppets VinterVecka" 2021


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Herrenes seierspall i Engadin La Diagonela 2101. FV: Andreas Nygaard (2. plass), Oskar Kardin (1) og Petter Eliassen (3). Foto: Reichert/NordicFocus.

LA DIAGONELA GA PALLPLASS TIL NYGAARD OG ELIASSEN

Trippelseier for Team Ragde Eiendom

Rekruttsamling 2021 ved Hovden Skigymnas.

INVITASJON: REKRUTTSAMLING 2021 VED HOVDEN SKIGYMNAS

Kombinere langrennssatsing med skolegang