Norges gulljenter fra VM-stafetten i Falun 2015. Fra venstre: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3. etappe), Therese Johaug (2), Marit Bjørgen (4) og Heidi Weng (1). Foto: NordicFocus.

Norges gulljenter fra VM-stafetten i Falun 2015. Fra venstre: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3. etappe), Therese Johaug (2), Marit Bjørgen (4) og Heidi Weng (1). Foto: NordicFocus.

Ny trener på plass for kvinnelandslaget

- Han brenner for jobben sin og er den fødte trener, sier Marit Bjørgen.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Roar Hjelmeset blir som ventet ny hovedtrener for langrennsjentene. 38-åringen har skrevet en kontrakt som strekker seg til over OL i 2018.

– Jeg kjenner godt til både løperne og systemet. Det nye er at jeg nok må være innstilt på å ta noen avgjørelser underveis, men vi kommer til å kjøre videre stort sett som før, sier Hjelmeset til NTB.

– Vi har lagt en plan for neste sesong, og jeg må innrømme at det går på mye av det samme som det har gjort før. Men noen små endringer blir det, så vi ikke kjører oss helt fast i det samme systemet, legger han til.

Det var landslagssjef Vidar Løfshus som presenterte den nye treneren på Sognefjellet tirsdag.

Løfshus har lenge vært tydelig på at han har ønsket å gi Hjelmeset mer ansvar enn det han hadde under Egil Kristiansen.

Problemet har vært at Skiforbundet ønsket å skrive en kontrakt fram til OL i Pyeongchang i 2018, mens Hjelmeset ikke ønsket å forplikte seg mer enn i ett år.

– Jeg og Vidar har diskutert litt. Det er alltid lettere å ta ett år i slengen enn to, sier Hjelmeset.

– Det hadde iallfall ikke noe med lønn å gjøre, legger han til med et smil.

Løfshus erkjenner at han trodde Hjelmeset skulle skrive under litt tidligere etter at Kristiansen takket for seg, men det tok litt tid.

– Vi måtte forhandle litt, og om jeg ikke akkurat hadde sommerfugler i magen, så brukte vi litt tid på å gjennomgå betingelser, sier Løfshus.

– Den fødte trener
Marit Bjørgen og Therese Johaug er strålende fornøyd med at Hjelmeset blir med videre og sikrer kontinuitet.

– Han brenner for jobben sin og er den fødte trener. Han legger til rette og følger opp. Det er veldig spennende. Jeg gleder meg, sier Bjørgen.

– Det betyr vanvittig mye for laget at Roar har tatt på seg to nye år og blir hovedtrener. Han har vært med oss i veldig mange år og brenner for sporten. Det er ingen tvil om at han er en fantastisk trener. Det er fint å ha med ham på tur, supplerer Johaug overfor NTB.

Maiken Caspersen Falla er blant utøverne som kjenner Hjelmeset best.

– Jeg har kjent han i nesten ti år, for han var trener for meg da jeg gikk på videregående skole, så han har fulgt meg både på skigymnas, juniorlandslag og elitelag. Han kjenner oss godt etter alle de årene han har vært med oss, sier sprintesset.

Trenerkabal
Det øvrige trenerteamet er foreløpig ikke kjent. Sjur Ole Svarstad er blant de aktuelle kandidatene til en assistentjobb. Kristiansen ga seg etter forrige sesong.

– Dette sikrer kontinuiteten til over OL i 2018. Nå har vi fortsatt én ledig trenerstilling på kvinnesiden. Målsettingen er å ha endelig trenerkabal klar i løpet av en måneds tid, sier Løfshus.

Blant herrene har det lenge vært kjent at Tor Arne Hetland er ny hovedtrener, mens Arild Monsen fortsetter som sprinttrener.

For knapt to uker siden ble også Eirik Myhr Nossum presentert som landslagstrener for herrene. Han skal samarbeide tett med både Hetland og Monsen.

Den norske langrennseliten er denne uken samlet for sin årlige treningssamling på Sognefjellet.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse