Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
VM-sprintens vinner, Jonna Sundling, fremst i feltet i et av heatene under VM i Oberstdorf 2021. Ane Appelkvist Stenseth ligger som nummer tre. Foto: Modica/NordicFocus.

VM-sprintens vinner, Jonna Sundling, fremst i feltet i et av heatene under VM i Oberstdorf 2021. Ane Appelkvist Stenseth ligger som nummer tre. Foto: Modica/NordicFocus.

NYE ARBEIDSGRUPPER, NYTT STYREMEDLEM OG NYE KOMITEER

Tips en venn  Skriv ut

NYTT STYREMEDLEM, NYE ARBEIDSGRUPPER OG KOMITEER I FIS

– Nå skal vi se framover og videreutvikle FIS for framtida, sier den nye FIS-presidenten.

Bare i løpet av den første måneden på kontoret, har FIS nyvalgte president Johan Eliasch avholdt to FIS-kongresser, utnevnt ny visepresident og et nytt styremedlem, samt satt ned en rekke nye arbeidsgrupper som skal jobbe med å videreutvikle FIS for framtidas utfordringer, fans og utøvere. 

Blant de nye arbeidsgruppene er en egen framtidsvisjonsgruppe for nordiske grener (Nordic Future Vision Working Group). Denne gruppa skal vurdere og anbefale spesifikke forslag, tiltak og planer for å øke rekrutteringen og konkurransedeltakelsen i nordiske grener. Liknende utvalg er også satt ned for de andre grenene til FIS.

Det er også satt ned en gruppe for strategisk planlegging, som skal utvikle og anbefale en horisontplan som går over fire år (Horizon Plan), samt en årlig rullerende strategisk agenda som settes i kontekst av formål og resultatmål i den ambisiøse fireårsplanen. Den rullerende agendaen skal oppdateres kontinuerlig etter hvert som de ulike målene innfris og nye initiativ lanseres.

Ideen er at dette på sikt skal gi FIS-styret evnen til å justere og forbedre utviklingen av nye og eksisterende aktiviteter. Disse planene vil da bli delt med alle medlemslandene i FIS.

Andre nye arbeidsgrupper er en komité for miljø, bærekraft og styring, en internrevisjonskomité og et utvalg som skal gi FIS-styret råd og forslag til tiltak og planer innen marketing og sponsorvirksomhet for å sikre organisasjonens finansielle plattform.

– Disse nye arbeidsgruppene og tiltakene skal bidra til å sørge for at FIS blir verdensledende innen internasjonal idrett, samt å sikre at FIS styres best mulig og på en transparent måte, sier Eliasch i en pressemelding fra FIS.

NYTT STYREMEDLEM
Denne uka har FIS utnevnt Franz Steinle fra Tyskland som nytt styremedlem i FIS (FIS Council), samt FIS har satt ned en egen arbeidsgruppe som skal jobbe med å videreutvikle nordiske grener for å rekrutteringen og renndeltakelsen i disse grenene.

Steinle har en imponerende CV både administrativt og sportslig innen ski og skiskyting. Steinle har blant annet vært president i det tyske skiforbundet siden 2013, og visepresident fra 2005-2013. Siden 2014 har Steinle vært talsmann for vintersport i Tysklands olympiske komité, siden 2007 har han vært en del av det juridiske utvalget i Tysklands antidopingbyrå, og siden 2018 har han sittet i styret i det internasjonale skiskytterforbundet IBU.

Steinle er utdannet jurist, og var høyesterettsdommer og leder av høyesterett i Stuttgart inntil han ble pensjonist i 2017.

Tidligere i sommer ble Michel Vion ansatt som ny generalsekretær i FIS.

Kilde: FIS-Ski.com


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse