FIS har nå definert et regelverk rundt resultater fra konkurranser som må avbrytes. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com

FIS har nå definert et regelverk rundt resultater fra konkurranser som må avbrytes. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com

Nye regler fra FIS: Ikke nødvendig at alle deltakerne får fullføre

Hva skjer når renn må avbrytes underveis på grunn av uforutsette katastrofer?

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

En ustabil verden med stadig mer ekstremvær gjør at det er økende risiko for at konkurranser og arrangementer blir rammet av uforutsette omstendigheter som gjør at pågående eventer ikke kan fullføres. Men hva skjer med de midlertidige resultatene som allerede foreligger når arrangementet avbrytes? Er det muligheter for at disse kan godkjennes på en rettferdig måte? 

Det er bakgrunnen for at ORIS (Olympic Results System) nå krever at det internasjonale skiforbundet definerer et regelverk for hvordan resultater og status skal håndteres når ekstraordinære situasjoner oppstår der en konkurranse må avbrytes før den er ferdig gjennomført. 

FIS satte derfor ned en egen arbeidsgruppe som har jobbet med problemstillingen. Denne komitéen la fram sin innstilling til regelverk på høstmøtet til FIS, som ble avsluttet i helga. 

De foreslåtte retningslinjene bygger på prinsippet om at dersom det er helt klart hva som vil bli rekkefølgen på de beste og hvilke utøvere eller hvilke lag som vil vinne, så kan resultatene bli godkjent selv om ikke alle deltakerne får fullføre. 

Komitéens innstilling, som ble godkjent av langrennskomitéen i FIS, fastslår at resultater kan godkjennes så sant de seks beste løperne eller de tre beste lagene har gått i mål. Dette vil kun være aktuelt i øvelser med fellesstart, samt skiathlon og lagkonkurranser. 

Det nylig vedtatte regelverket for resultater i tilfeller av «force majeure» skal nå føres inn i FIS’ regelverksdokument «The Internatonal Ski Competition Rules (ICR)»

Se også:
Nye regler for obstruksjon og passering.

Nye øvelser inn på verdenscup programmet


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse