-->
Per Kristian Nygård, til høyre i bildet, tar Simen Andreas Sveen på oppløpet i Gåsburennet 2012. Foto: Stein Arne Negård.

Per Kristian Nygård, til høyre i bildet, tar Simen Andreas Sveen på oppløpet i Gåsburennet 2012. Foto: Stein Arne Negård.

Nygård spurt-vant Prøve-NM

Gåsburennet

- Det var tett kamp helt til målstreken, sier Per Kristian Nygård til Langrenn.com. Torsdag 3. juledag avgjorde han øvelsen med skibytte til sin fordel, etter å ha slitt på den innledende klassisk-delen i Gåsburennet 2012.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Gåsburennet 3. juledag ble som navnet tilsier arrangert fra Gåsbu. Samme sted blir NM del 1 arrangert senere i vinter. Slik sett var dette et prøve-NM.

Det ble et tett oppgjør om seierspallens øverste trinn. Etter 20 km med skibytte halvveis tok Vestre Spone IF's og Team Veidekkes Per Kristian Nygård seieren med kun 1 lite sekund.

- Jeg gikk dette rennet først og fremst for å få en god gjennomkjøring, men med startnummer på håper man også på en god plassering, innleder Nygård.

Om løpsutviklingen sier han at Hans Petter Lykkja (9. i mål) og Martin Løwstrøm Nyenget (3. til slutt) var offensive på de 10 innledende kilometerne som ble gått i klassisk stil.

- Vi fikk sekunderinger om at disse to på det meste var rundt 30 sekunder foran oss andre. Det ble mange sprekker i feltet på klassisk, men allikevel var feltet ganske samlet inn til skibytte, med unntak av de to i front.

- For min del var den klassiske delen dårlig og jeg ble litt "deprimert", men da vi gikk over til fristil fikk jeg en god følelse.

Gutta som ledet an ble etter hvert spist inn og det var andre koster som tok regien.

- Simen (Andreas Sveen) og Ronny (Hafsås, 4. i mål) byttet på å dra. Simen lå mye først og han signaliserte ikke at han ville ha andre opp for å dra. Jeg samlet da krefter ved å ligge litt bak.

Som man forstår var 25-åringen Nygård en smule taktisk og da oppgjørets time meldte sin ankomst kunne han spurte inn til seier, kun 1 lite sekund foran Simen Andreas Sveen.

- Er du en god spurter?

- Jeg ser vel ikke på meg selv som noen voldsomt god sprinter eller spurter, men jeg hadde jo samlet krefter gjennom å ligge litt bak, understreker Nygård.

Det var et meget bra startfelt i Gåsburennet, men mange hakk større og vassere var det i Skandinavisk Cup på Sjusjøen for under 2 uker siden.

Der ble det en meget sterk plassering på fellesstarten over 30 km i klassisk stil i et nærmere 200 mann stort felt.

- 14. plassen på Sjusjøen er det beste jeg har gjort i år og kanskje det beste jeg noen sinne har gjort i klassisk.

- Så du er ikke satt så mye tilbake etter å ha blitt en del av Team Veidekke foran denne sesongen?, fleiper Langrenn.com.

- Team Veidekke har vært med på å gi fremgang, nå gleder jeg meg til Skandinavisk Cup i Östersund og håper på å være med langt fremme også der, avrunder Per Kristian Nygård.

Resultater følger nedenfor bildet
Seierspallen i Gåsburennet, 3. juledag 2012. Fra venstre: Martin Løwstrøm Nyenget (3. plass), Simen Andreas Sveen (2) og Per Kristian Nygård (1). Foto: Stein Arne Negård.
Seierspallen i Gåsburennet, 3. juledag 2012. Fra venstre: Martin Løwstrøm Nyenget (3. plass), Simen Andreas Sveen (2) og Per Kristian Nygård (1). Foto: Stein Arne Negård.

---

Gåsburennet
Hamar, Hedmark - 27. desember 2012

Menn - Pursuit 10+10 km

1. Per Kristian Nygård, Vestre Spone IF 56:19
2. Simen Andreas Sveen, Ring IL 56:20
3. Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub 56:28
4. Ronny André Hafsås, Lillehammer Skiklub 56:33
5. Emil Nyeng, Ringebu/Fåvang SK 56:56
6. Petter Soleng Skinstad, Vind IL 57:16

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus