Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km klassisk: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint fri prolog/finaler: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Foto: Pål Norvoll

Andreas Nygaard i Bingesrittet forrige helg. Foto: Pål Norvoll

Nytt havari for Nygaard, uslålige Novak og nesten for Northug

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut

Landslagene og mange team er i høyden om dagen. Font Romeu, Livigno, Bessans og Lavaze er stedene som går igjen, men her hjemme er det fortsatt mye spennende som skjer!

På rulleskifronten har den største konkurransen denne helgen vært Sommarland Skifestival i Bø. Vanligvis er arrangementet et av de mest stjernespekkede på sommeren, men siden rennet er blitt flyttet fra juni til september og landslagene og mange team har dratt til høyden er ikke nivået like høyt som normalt. Men det betyr ikke at prestasjonene til de som vant er dårlige. På lørdag tok Henrik Dønnestad og Nora Andersen seieren i hver sin klasse i Lifjell Opp. Rennet var 9 km langt og steg nesten 600 høydemeter. Petter Northug gikk inn til en beskjeden 32. plass. Alle resultatene finner du her.

På søndagen var det klart for Kanalrennet. Det tradisjonsrike rulleskirennet har start og mål i Lunde og følger nordsiden av Telemarkskanalen til Flåbygd før løperne krysser over til sørsiden og returen til Lunde. Runden er 25 kilometer og den gås to ganger av seniorene. Vinner ble Andreas Tronsli fra Lier IL som spurtslo en stor gjeng løpere. Ikke mindre enn 7 mann kom i mål innenfor 2 sekunder av Tronsli. Andreplass gikk til Amund Korsæth og Einar Kalland-Olsen tok tredjeplassen. Petter Northug hang lenge med i den 12-mann store tetpuljen, men klarte ikke å henge med i de siste stigningene og havnet på en 12. plass, 1.23 min bak vinneren. I kvinneklassen vant Ingeborg Dahl som eneste fullførende dame 50 kilometeren. Alle resultater finner du her.

I Sverige har det vært to Visma Ski Classics Challengerrenn. Det betyr at de er på nivået under Pro Touren, men løperne kan ta med seg poengene de oppnår i ett Challengerrenn med seg inn i Pro Touren. Det å sikre seg ett godt resultat i et Challengerrenn i løpet av sesongen er derfor viktig for de som ønsker å kjempe om seieren i Visma Ski Classics i vinter. Listen over alle Challengerrenn finner du her

På lørdag gikk Värnamorullen av stabelen. Det 40 kilometer lange rennet ble vunnet av Hanna Falk og Torgeir Sulen Hovland, begge to i spurtoppgjør mot flere andre konkurrenter. Et opptak av hele konkurransen finner du her og alle resultater finnes her.

På søndag var det Onepartnergroup-Loppet i Østersund som også hadde Challengerstatus. Her ble det et hardt oppgjør mellom sommerens langløpskonge Max Novak og Team Ragde Charge sin Oskar Kardin. Max Novak avgjorde i spurten og tok sin fjerde strake seier i sommer. Lina Korsgren vant kvinneklassen med over 11 minutter. Resultatene finner du her.

I Trollstigen har Trollstigen Opp Rulleski blitt arrangert. Bakken er en av Norges mest kjente og ble vunnet av Iver Matias Linge Glomnes og Ingeborg Synstnes Hole. En liten sak om konkurransen finner du her og resultatene ligger her.

I Karidalen på Toten har det blitt arrangert norgescup i rulleskiskyting. Vi legger merke til et kjent etternavn som ble nummer 3 på søndagens sprint. Dag Sander Bjørndalen er Ole Einars nevø og kanskje om noen år får vi en ny Bjørndalen som herjer i skiskyting. Alle resultatene finner du her.

I Asker sentrum har det bllitt arrangert 100 meter supersprint for juniorer. Konkurransen var også en del av Oslofjord Cup på rulleski. Rennet ble vunnet av Emilie Marie Moland Krogsrud og Knut Andreas Rugsland. Resultatene fra Asker Supersprint ligger her.

På løpefronten har Birkebeinerløpet vært helgens høydepunkt. Karoline Simpson-Larsen viste at hun kan mer enn å gå på ski og slo den gamle legenden Kristin Størmer Steira i kampen om seieren i kvinneklassen. I herreklassen var det Senay Fissehatsion som vant. Morten Eide Pedersen ble beste langrennsløper på en 8. plass. Nedover på resultatlisten finner vi mange gamle skinavn. Blant andre, Erlend Moian Nydal (nummer 13), Svein Halvor Dahl (18), Kjetil Hagtvedt Dammen (23)  for å nevne noen. Resultatene fra Birkebeinerløpet ligger her.

Nordmarkstravern er et tradisjonsrikt løp med start på Stryken og mål på Norberg Skole ved Sognsvann og går på grusveier og stier gjennom den østlige Nordmarka i Oslo. Løpet ble grunnlagt i 1972 og feirer altså 50 år neste år. I år ble det vunnet av Sylvia Nordskar og Eirik Gramstad. Alle resultatene kan sees her.

Trondheim Maraton er har også en lang historie og kan spores tilbake til 1969 (da under navnet Studentmaraton). Årets utgave ble arrangert på lørdag og tiltrakk seg mange løpeglade trøndere. Vinnere av gromdistansen ble Theresa Lyng-Jørgensen med tiden 2.58.46 og Jonas Tofte Røhne på tiden 2.34.42. Alle resultater finner du her.

Knarvikmila har blitt arrangert og levert 3 dager med løpeglede. Halvmaratonistansen på søndag ble vunnet av Ken-Tony Johansen på 1.13.01. Lørdagens 10 kilometer ble vunnet av Frew Zenebe Brkineh på 31.06. Alle resultater finner du her.

Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen måtte melde forfall til Diamond League-stevnet i Brüssel. Men en som ikke sto over var Karoline Bjerkeli Grøvdal, hun løp inn til ny personlig rekord på 5000 meter med tiden 14.43. Det siste stevnet for sesongen arrangeres i Zürich onsdag og torsdag førstkommende. Alle resultater fra sesongens Diamond League finner du her.

 

 

 

Motbakkeløpet Bergheim Opp ble vunnet av Marte og Kristen Mikkelsplass. De er som etternavnene tilsier barn av Marit og Pål Gunnar Mikkelsplass. I dag vant de sin klasse og satte løyperekord i det 4,4 kilometer lange løpet med en høydeforskjell på ca 400 meter. Alle resultatene ligger her.

Akkurat som Birken gikk løpeutgaven av Marcialonga av stabelen denne helgen. Marcialonga Running starter i Moena og går i mål i Cavalese, akkurat som vinterens renn. Det 26 kilometer lange løpet vunnet av Mathew Samperu og Veronicah Maina begge fra Kenya. Team Coop (med Mårten og Petter Soleng Skinstad) gikk på et hårfint nederlag mot Africa & Sport - Run2gether i stafettklassen. Alle resultatene finner du her.

På samme måte som at sykkelsporten hadde sin okse, nemlig "Oksen fra Grimstad", Thor Hushovs, har langrennssporten sin okse: "Oksen fra Burfjord", Andreas Nygaard. Ryggtrøbbel har gjort at Andreas har brukt sykkelen mer i treningsarbeidet enn normalt. Forrige helg skapte sykkeltrøbbel problemer for skisportens okse og mange trodde at det ble med den konkurransen, men på lørdag var Andreas tilbake på sykkelsetet i Skaidi Xtreme. Denne gangen var det bare lårene til Nygaard som havarerte. Sykkelsportens okse, Thor Hushovd, trenger ikke bekymre seg med det første. Rittet ble vunnet av Ben Thomas fra Storbritannia som har en 7 plass fra VM i maraton terrengsykkel i 2020. Alle resultater finner du her.

I Vuelta a Espana måtte tapre Odd Christian Eiking tilslutt gi slipp på den røde ledertrøya. Den overtok Primoz Roglic og han har hatt full kontroll de siste etappene og vinner den røde trøyen i pilgrimsbyen Santiago de Compostela søndag kveld. Odd Christian Eiking kjemper med Felix Grossschartner om 10. plassen i sammendraget på kveldens tempo. Alle resultatene finner du her.

I Sverige har den svenske motsatsen til Trondheim-Oslo blitt arrangert i helgen. 315 kilometer rundt Sveriges nest største innsjø med start og mål i Motala. Vätternrundan inngår også sammen med Lidingöloppet, Vansbrosimningen og Vasaloppet i en svensk klassiker. Rekorden for totaltid i de fire konkurransene innehas av trippel Vasaloppsvinner Oskar Svärd. Resultatene fra helgens ritt finner du her.

Ellers har det vært en rekke større og mindre arrangementer over hele landet. Du finner som alltid alle resultater i vår store resultatdatabase.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse