Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Sjusjøen Skimarathon med noen av ildsjelene bak arrangementet, Johannes Haukåssveen og Geir Evensen, på plass ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen hvor det er start og mål for rennet. Arrangørfoto.

Sjusjøen Skimarathon med noen av ildsjelene bak arrangementet, Johannes Haukåssveen og Geir Evensen, på plass ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen hvor det er start og mål for rennet. Arrangørfoto.

Nytt langløp på gang – Sjusjøen Skimarathon med arena i Sjusjøen Skisenter Natrudstilen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

De siste to årene har den tradisjonelle Søre Ål runden vært gjennomført med start og mål på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen. Nå blir Søre Ål runden til Sjusjøen Skimarathon og renndatoen er lørdag 8. februar 2020.

Primus motor for rennet Geir Evensen fra Søre Ål IL innrømmer at det er  spesielt å ha arrangert Søre Ål runden for siste gang. Deltakernedgang og uforutsigbare snøforhold er to faktorer som har tvunget frem endringene de siste 2 årene.

– Søre Ål runden var jo et nostalgisk og kjempefint renn arrangert over 30 ganger i en kjempefin trasé på Søre Ål. Men alt til sin tid, sier Evensen som har trua på konseptet rundt det nye langløpet Sjusjøen Skimarathon.

Det er allerede snart 200 påmeldte og mange fler har meldt sin ankomst til rennet som fortsetter å være seedingsrenn til både Birken og Vasaloppet.

Flere distanser og pengepremier
Nytt av året er at det også tilbys en halvmaratondistanse i både friteknikk og klassisk. Det er og egen trimklasse og det blir barne/familieaktiviteter på Stadion. Vi håper en friteknikklasse på 21 kilometer kan være med å tiltrekke unge løpere, forteller Evensen som i tillegg gir ungdommen gunstig påmeldingsavgift på alle distanser helt frem til renndagen.

Det blir og en noe lettere trasé i år en før om åra. På maratondistansen går løypa via Ljøsheim, Midtfjellet, Kroksjøen og Rømåsen, mens den halve distansen går i ei rundløype sørover via Ljøsheim, forteller Evensen.

På den lengste distansen deles det og ut pengepremier i både klassisk og friteknikk til de tre beste i dame- og herreklassen.

Ny flerbrukshall og nok snø
Johannes Haukåssveen, fra Sjusjøen & Omegn Skiforening og Sjusjøen Skisenter, forteller at de nå har masse snø og dermed kan love godt preppede løyper. Han gleder seg over mer aktivitet her i Natrudstilen og roser Søre Ål IL som gjør en kjempejobb ved å dra i gang dette arrangementet.

– Vi satser på at rennet blir en tradisjon, sier Haukåssveen som og kan fortelle at de nå har en fin flerbrukshall på området som gir mulighet for flere aktiviteter, kafé og premieutdeling. Dette gjør at vi nå har et komplett anlegg her i Sjusjøen Skisenter Natrudstilen som gjør det enkelt, praktisk og ikke minst enda mer sosialt og hyggelig  for både oss som arrangør og deg som deltager avslutter Evensen.

* Hjemmeside for Sjusjøen Skimarathon  


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse