RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Fra venstre: Odd Magne Ruud, Odd Ture Wang, Ånund Lid Byggland og Stig Halvor Langmoen. Foto: Fossum IF.

Fra venstre: Odd Magne Ruud, Odd Ture Wang, Ånund Lid Byggland og Stig Halvor Langmoen. Foto: Fossum IF.

NYTT OM FOLK: ÅNUND LID BYGGLAND ANSATT SOM NY HOVED- OG ELITETRENER I FOSSUM IF

– For meg er dette et nytt og spennende steg i karrieren

Tips en venn  Skriv ut

Ånund Lid Byggland er ansatt som ny hoved- og elitetrener for Fossum IF

– Vi er begeistret over å få Ånund med på laget. Opprettelsen av Fossum Elite og ansettelsen av Ånund er et resultat av en flere år lang prosess hvor vi nå komplimenterer tilbudet med full elitesatsing i klubbens regi , sier leder Stig Halvor Langmoen i Fossum langrenn.

Byggland er ansatt i en kombinert rolle som hovedtrener langrenn og elitetrener i Fossum langrenn og skiskyting. Rollen som elitetrener er nyopprettet i Fossum. Som hovedtrener langrenn vil Byggland etterfølge Silje Dahl Benum. Benum har vært hovedtrener for langrennsgruppen i Fossum i tre år, men flytter til våren hjem til Trondheim og jobb ved NTNU. - Silje har gjort en stor og viktig jobb for oss, sier Langmoen.  Nå ser vi veldig frem til å bygge klubben videre sammen med Ånund.

Byggland er tidligere aktiv eliteløper i langrenn for Høydalsmo Idrottslag, Team Hovden og Team Leasplan Go, med bl a sølv i NM-sprint i 2013 på merittlisten. Han er utdannet lærer og har den siste tiden arbeidet som sportslig leder og juniortrener i Njård, samt lærer på Wang Toppidrett.

ELITESATSING

– Vi har i flere år sett behovet for å få på plass et senioropplegg i Fossum, sier sportslig leder Odd Magne Ruud i Fossum Langrenn og Skiskyting. - Det er viktig for juniorløperne våre å kunne planlegge en satsing etter videregående, og det er viktig for unge seniorløpere å tilhøre et godt lag selv om man ikke blir tatt ut på forbundslag.

Elitesatsingen er et tilbud til satsende langrennsutøvere og skiskyttere som er ferdig med videregående skole.

– Målet med Fossum Elite er å ha en satsing på nasjonalt nivå for utøvere som ikke blir tatt ut på forbundslag, sier leder Odd Ture Wang i styringsgruppen for Fossum Elite.

– Teamet vil starte treningsarbeidet 1. mai 2021. Før dette vil vi i samarbeid med Ånund utforme rammene for det daglige trenings- og samlingsopplegget, samt ta ut utøvere til satsingen. Fossum Elite vil også være åpent for deltakelse for utøvere fra andre klubber enn Fossum IF. Vi har sterk tro på at Fossum Elite skal bli et sterkt og slagkraftig team,  sier Wang.

FELLESSKAPSVERDIER

– Vi har vært på utkikk etter en person som kombinerer høyt sportslig ambisjonsnivå med sterke fellesskapsverdier og evne til å drive lagbygging, sier Ruud og Langmoen. - Langrenn og skiskyting er individuelle idretter, men i Fossum gjør vi det i fellesskap. For Fossum er det avgjørende at både bredde- og elitesatsingen bygges på inkluderende samhold, sterk lagånd, godt humør og varmt engasjement for hverandre og andre. Med Ånund på laget er vi sikre på at vi fortsetter å bygge sterkt klubbmiljø i Fossum.

MÅLRETTET REKRUTTERING

– Rekruttering av Ånund som hovedtrener og lagleder i Fossum Elite er avgjørende for satsingen, fortsetter Wang. - På basis av samtaler med utøvere og trenere ble Ånund på et tidlig stadium pekt ut som vår ønskede kandidat. Gjennom samtalene med ham er vi blitt enda mer overbevist om at han er rett mann.

– Jeg ser virkelig frem til å starte i Fossum, sier Byggland. For meg er dette et nytt og spennende steg i karrieren. Fossum er en tradisjonsrik klubb med store barne- og ungdomskull, og klubben lanserer nå en spennende ny elitesatsing. Jeg er sikker på at vi skal få til et bra opplegg ved godt samarbeid mellom Fossums trenere og utøvere.

SAMBOER MED TIRIL ECKHOFF

Byggland er samboer med Fossums Tiril Eckhoff, og kjente derfor til klubben fra før.

– Jeg har hørt mange historier fra Fossum fra Tiril og svigerfamilien min, sier Byggland. – Det blir ekstra morsomt å starte opp i klubben hvor de har så dype røtter.

– Du er ikke redd for forventningspress fra familien, både Tiril og svigerfar Knut er æresmedlemmer i Fossum?

– Det får vi forsøke å håndtere, sier Byggland med et smil, jeg tror de er minst like ivrige som meg på at arbeidet skal lykkes.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse