-->

NYTT OM FOLK: Ny landslagstrener

Overtar for Brigitte Husebye fra neste sesong.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Susanne Barkholt får ansvaret for de norske O-kvinnene. Hun overtar for Brigitte Husebye fra neste sesong.

Det har lenge vært kjent at landslagstrener Birgitte Husebye – som har ansvar for de kvinnelige landslagsløperne i orientering – takker for seg etter VM i Østfold i august.

Norges Orienteringsforbund har med denne bakgrunnen jobbet en stund med å finne hennes etterfølger.

Barkholt er blitt enig om en treårskontrakt. Hun har de ni siste årene vært landslagssjef i Sverige – med ansvar både for kvinner og menn. Nå jakter Barkholt nye utfordringer.

– I vår søken etter ny trener er Susanne (Barkholt) et optimalt valg. Hun har sterk faglig kompetanse og lang erfaring som topptrener på internasjonalt nivå, sier Norges landslagssjef Jørgen Rostrup.

– Det er mange fremadstormende norske løpere på kvinnesiden med stort potensial som jeg ser fram til å jobbe med, sier Barkholt.

Hun starter i jobben som norsk landslagstrener 1. november, og blir dermed med helt fra starten i planlegging av ny sesong. 49-åringen har to barn og bor i Trollhättan på den svenske Vestkysten.

Hun vil fortsatt bo i Trollhättan, men vil tilbringe mye tid i Norge. I tillegg til å være til stede på samlinger og konkurranser vil hun drive omfattende reisevirksomhet for å følge opp landslagsutøverne i deres treningsarbeid i hjemmesituasjon.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus