RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Plakaten til motbakkerennet Vingrom Opp. Til høyre ser vi to av ildsjelene bak arrangementet i form av Espen Harald Bjerke og Arnstein Solbrekke.

Plakaten til motbakkerennet Vingrom Opp. Til høyre ser vi to av ildsjelene bak arrangementet i form av Espen Harald Bjerke og Arnstein Solbrekke.

NYTT SKIRENN: VINGROM OPP – DEN TØFFESTE MILA PÅ SKI

Lørdag 6. mars – 12 kilometer og 600 høydemeter

– Vingrom Opp er et motbakkerenn, det er ikke så mange slike som arrangeres, men lørdag 6. mars 2021 blir det Vingrom Opp fra Vingrom sentrum og opp til mål på Fjellmyra.

Tips en venn  Skriv ut

NYTT SKIRENN: VINGROM OPP – DEN TØFFESTE MILA PÅ SKI

12 kilometer og 600 høydemeter

– Vingrom Opp er et motbakkerenn, det er ikke så mange slike som arrangeres, men lørdag 6. mars 2021 blir det Vingrom Opp fra Vingrom sentrum og opp til mål på Fjellmyra.

Det er duoen Arnstein Solbrekke og Espen Harald Bjerke som sier dette til Langrenn.com noen få dager foran den store premieren.

Det er Espen Harald som har rekorden fra et testrenn de hadde for konseptet i fjor.

– Han brukte 1 time, 1 minutt og 39 sekunder på de 12 kilometerne og 600 høydemeterne, røper Arnstein.

Om det blir ny rekord denne uka gjenstår å se, men det loves at det er mer enn nok snø, med over en meters dybde og fin såle ved målet på toppen som ligger nær 800 meter over havet. Stemningen er også ventet å være på topp fra start til mål.

– Dette blir litt som Marcialonga, for i starten av Vingrom Opp går løperne gjennom bebyggelsen i Vingrom. Planen er at dette med tiden skal bli Vingroms svar på Holmenkollsøndagen, så da blir det også kollenstemning. Og allerede neste år tenker vi at det blir en egen konkurranse for nedfarten etter rennet som heter Vingrom Ned hvor man avslutter i sentrum av Vingrom med festival og mye moro.

NOSTALGISK TRASÉ

Langrenn.com blir videre fortalt at Vingrom Opp har en artig trasé, nesten som i gamle dager, selv om den nå er maskinkjørt.

– Løypa blir gammeldags og smal, noen kuperinger og kneiker, noen slaker og noen små nedoverbakker. Det er en morsom løype å gå i, litt som i gamle dager, lover Espen Harald Bjerke og Arnstein Solbrekke.

KONKURRANSEKLASSER MED GOD PREMIERING FOR UNGDOMMEN

Grunnet koronarestriksjoner må Vingrom Opp i sin debutsesong gjennomføres på to måter. Arrangørene forklarer.

– For løpere i alderen 15 til 20 som er fra Innlandet fylke, altså tidligere Hedmark og Oppland, er det egne konkurranseklasser som arrangeres lørdag 6. mars. Her er det pengepremier i form at treningsstipend som ekstra gulrot, i tillegg kan man vinne Madshus Redline-ski og Swix Triac-staver.

– Etter fire kilometer av de tolv i Vingrom Opp er det en egen premie som heter Mosetertoppen Skiline-prisen.

Fortsetter nedenfor bildet
Ole Morten Melbø er blant ildsjelene som står bak motbakkerennet Vingrom Opp. Her er han ute og merker løypa.
Ole Morten Melbø er blant de som tar i et solid tak for motbakkerennet Vingrom Opp. Her er han ute og merker løypa.

VIRTUELT RENN FOR ALLE ANDRE

De som ikke tilhører ovennevnte kategori, de kan gå både fredag og lørdag i en egen virtuell konkurranse hvor den enkelte selv tar tiden via EQ Timing og det legges også opp Strava-segmenter. Dette gjelder da voksne og også ungdommer / juniorer som er fra andre deler av landet enn Innlandet.

– Også her blir det fine premier. Om man er med i den virtuelle konkurransen, kan man blant annet vinne toppmodellen til Swix Triac og også Northug Gold som er toppbrillene fra ham.

– I det virtuelle rennet settes det opp resultatlister og leaderboard. Det gir en konkurransefølelse i en tid hvor det er få muligheter for å konkurrere på ski. Det koster 100 kroner å delta virtuelt og det gjør man fredag eller lørdag.

STOR TRO PÅ KONSEPTET

Arnstein Solbrekke og Espen Harald Bjerke har stor tro på konseptet med motbakkerenn, som senere også vil utvides til nedoverbakkerenn, og med avsluttende festivitas.

De tenker at dette blir litt sånn Skarverenn-stil i betydningen ordentlig konkurranse, en morsom og hyggelig tur og et uhøytidelig renn.

– Dette blir det heftigste rennet ungdommen kan gå i år. Vi har også fått med oss Red Bull og vi har det aller største musikkanlegget mellom Lillehammer og Roskilde, sier de med glimt i øyet.

Avslutningsvis kan det presiseres at det er klassisk teknikk som gjelder for Vingrom Opp og at det som nevnt kjøres løyper med stormaskin og at det blir trikkespor selv om løypa allikevel er relativt smal og nostalgisk der den snirkler seg oppover mot Fjellmyra.

LENKER

* Hjemmeside til Vingrom Opp

* Påmelding til Vingrom Opp - Konkurranseklasser

* Påmelding til Vingrom Opp - Virtuell konkurranse


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse