Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
hjelmeset_467_cropped_270x150

Odd-Bjørn i 100

Odd-Bjørn Hjelmeset har 99 verdenscuprenn på samvittigheten, nå er han tatt ut til å gå sitt hundrede. Best av alle husker han sitt første i utlandet – i Nove Mesto i januar i 1996.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Jeg ser ikke på det som noen spesiell milepæl, men klart det er moro. Jeg registrerte av Frode Estil fikk sitt 100 i fjor en gang, og det er greit å henge seg på, mener Hjelmeset.

 

Han legger til at det nok ikke er så veldig mange som har 100 verdenscupstarter.

 

På de 99 startene han så langt har, så har han vært på pallen 14 ganger og vunnet 6 renn.

 

- Husker jo godt min første seier, sier Hjelmeset.

 

Den kom i Kiruna i sesongåpningen i 1999. Her vant han 10 kilometer klassisk foran Thomas Alsgaard og Ivan Batory.

 

Aller best husker han sitt første verdenscuprenn i utlandet:

Den 13. januar i 1996 skulle en 25 år gammel Odd-Bjørn Hjelmset på sin første utenlandsreise i verdenscupen. Det gikk ikke knirkefritt.

 

- Da vi hadde sjekket inn bagasje og ski på flyet til Praha fant vi ut at jeg var på et annet fly enn resten av laget. Det var i og for seg greit nok, problemet kom bare når jeg kom fram til Praha, så satt de andre værfast på en eller annen flyplass, sier Hjelmset.

 

Der sto dermed førstereisgutten alene med en 50-seters buss og skulle komme seg til Nove Mesto. Bussjåføren nektet imidlertid å kjøre den store bussen med bare Hjelmset til Nove Meste, så det ble ordnet skyss med en BMW som ikke fant fram til hotellet før langt utpå natten.

 

Men problemene for unge Hjelmset stoppet ikke der.

 

- Da de andre omsider kom seg til Praha og skulle sette kursen mot Nove Meste så var det ingen som tenkte på å ta med seg bagasjen min som var med på deres fly. Dette var jo før mobilen tid og det var ikke lett å få gitt beskjed til de som var på reise, minnes 34-åringen.

 

Hele sulamitten endte med at Hjelmeset måtte låne seg klær, sko og ski for å gjennomføre løpet. Smøring av ski måtte han også stå for selv.

 

- Det var ingen som ville hjelpe meg med det, så det var gangske tøft for en unggutt. Men jeg gikk meg inn til en 63. plass, og så ille kan det ikke ha vært.

 

Skippertak

På Beitostølen viste veteranen seg fra sin beste side igjen. Med 2. plass på 15 km klassisk viste han at han er i anmarsj, men de siste dagene har han slitt med ”noe” i brystet.

 

- For å ta Beito først. Jeg synes det gikk bra, men det ble veldig skippertak. Når jeg ble sliten måtte jeg koste på igjen, for så og roe ned litt, så det ble et uryddig løp. Plasseringa var likevel meget bra.

 

- Jeg fikk ”noe” som satte seg i brystet på fredag, og i helga klarte jeg ikke å snakke, men jeg har blitt mye bedre nå, så jeg håper å være klar til helga, forsikrer Odd-Bjørn Hjelmeset, som kan gå sitt hundrede verdenscuprenn på lørdag...

 

...da gås det sprint i Kuusamo.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut