Fra boka Oddvar Brå - Et skiløperliv, av Thor Gotaas: Skotthyllstafetten på Jåren i 1964, Birger Brå til venstre og Oddvar. Den eneste gangen de gikk på samme stafettlag.

Fra boka Oddvar Brå - Et skiløperliv, av Thor Gotaas: Skotthyllstafetten på Jåren i 1964, Birger Brå til venstre og Oddvar. Den eneste gangen de gikk på samme stafettlag.

Oddvar Brå: Rundt fjøset

Kamerater i oppveksten merket Oddvars lyst til å være best.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Boken Oddvar Brå - Et skiløperliv av Thor Gotaas. Bokas omslag.
Boka Oddvar Brå - Et skiløperliv av Thor Gotaas.

* Utdrag av boka Oddvar Brå - Et skiløperliv, etter avtale med forfatter Thor Gotaas *

Rundt fjøset

Også den to år yngre naboen Bjørn Blokkum på garden Olderøyen var enebarn. Han og Oddvar lekte mye sammen hjemme hos hverandre, både utenom og på skolen.

   En vinterdag omkring 1960 gikk han til Megarden. Da hadde Oddvar tråkket ei løype rundt låven og ga kameraten ei stoppeklokke. Det var skirenn i ensomhet, gutten mot klokka. Bjørn kneppet og Oddvar løp fort i det selvoppgåtte sporet, bortom låvebrua og rundt på drøye 15 sekunder.

   Og en runde til. Hver gang spurte han om tida.

   Han hermet etter de voksne og testet ferdighetene. Det var lek. Det var likevel alvor, selv om det ikke fantes konkurrenter og ingen andre brydde seg om tida. Oddvar ville sette personlige rekorder. En ung skiløper snuste på det som skulle bli selve innholdet i livet – idrett – trening og konkurranser. Han likte tidlig å måle krefter mot klokka. Gutter flest tiltrekkes av konkurranse og Oddvar hadde et ekstra sterkt slikt instinkt. Da mobiliserte han noe ikke alle har, også en sterk vilje. Han kom på offensiven og ga alt.

   Kamerater i oppveksten merket Oddvars lyst til å være best. Som en tidlig 17. mai da han sprang om kapp med andre unger for å komme først, falt og kjørte flagget i halsen, og begynte å blø.

   Senere på fotballbana spilte han på midtbana eller i angrep. Hvis det fantes en god back hos motstanderen, skulle Oddvar «ta» ham – drible eller løpe ifra, eller begge deler – ikke takle ufint. Være bedre enn den andre på en real måte.

---

Tilgang på boka
"Oddvar Brå - Et skiløperliv" hos Gyldendal Forlag.

Se også
* Anmeldelse av boka på Langrenn.com
* Reiserute for bokturné med foredrag fra Thor Gotaas og Oddvar Brå


Se våre sider for Beitosprinten:
* Alle resultater| Startlister| Smøretips| Program| Værvarsel
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus