-->
Ingvild Flugstad Østberg etter seieren i 3. etappe av Tour de Ski 2013/2014. Det var sprint i fri teknikk som sto på programmet i Lenzerheide på selveste nyttårsaften. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Ingvild Flugstad Østberg etter seieren i 3. etappe av Tour de Ski 2013/2014. Det var sprint i fri teknikk som sto på programmet i Lenzerheide på selveste nyttårsaften. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Østberg vant - Dobbelt norsk

Tour de Ski

Ingvild Flugstad Østberg gikk helt til topps i under sprinten som utgjorde 3. etappe av Tour de Ski tirsdag og tok dermed over ledelsen i sammendraget. Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for dobbelt norsk.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

En syk Marit Bjørgen ble utslått i kvartfinalen. Bjørgens dårlige dag betyr at hennes seierssjanse sammenlagt svinner. Hun klaget på vond mage og gikk rett gjennom intervjusonen uten å snakke med noen.

Bjørgen ble nummer tre i sitt heat, men tiden var ikke god nok til å gå videre på tid.

Også Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen, men hun seiler opp som sammenlagtfavoritt som følge av Bjørgens problemer.

Østberg, som var raskest av alle i kvalifiseringen, vant både kvartfinaleheat og semifinaleheat før hun skøytet inn til seier også i finalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som tok seg til finale på tid etter tredjeplass i semifinaleheatet, var den eneste som fulgte henne helt til mål.

Dermed ble det norsk dobbeltseier, med tyske Denise Herrmann på tredjeplass.

Heidi Weng ble utslått i semifinalen.

Bjørgen var nummer tre i kvalifiseringen tidligere tirsdag, slått bare av Østberg og den italienske overraskelsen Greta Laurent. Kristin Størmer Steira (52.) og Vibeke Skofterud (63.) kvalifiserte seg ikke for utslagsrundene.

---

Tour de Ski - Etappe 3 av 7
Lenzerheide, Sveits - 31. desember 2013

Kvinner - Sprint fri teknikk - Finale

1. Ingvild Flugstad Østberg, Norge 2:58,0
2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge +0,14
3. Denise Herrmann, Tyskland +0,82
4. Laurien Van der Graaff, Sveits +2,60
5. Hanna Kolb, Tyskland +4,14
6. Sophie Caldwell, USA +6,80

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus