Da Øystein Pettersen ble rammet av hjerneblødning under en sykkeltur alene for en drøy uke siden, trodde han ikke han skulle overleve. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus

Da Øystein Pettersen ble rammet av hjerneblødning under en sykkeltur alene for en drøy uke siden, trodde han ikke han skulle overleve. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus

Øystein Pettersen rammet av hjerneblødning

Trodde ikke han skulle overleve

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det var torsdag 7. oktober at Øystein Pettersen ble rammet av en hjerneblødning under en sykkeltur alene. 

Det forteller Pettersen i podcasten Gode Dager, som ble sluppet i dag. Der snakker han om at han fikk plutselig hodesmerter, men greide å komme seg hjem og til sjukehus på Lillehammer. Derifra ble han fløyet med helikopter til Rikshospitalet.

– Jeg spurte en lege der nede om jeg burde være redd. Han sa at dette er alvorlig, men at jeg skulle vært mye mer redd hvis jeg ikke var her. Da tenkte jeg at da kan ikke gjøre noe mer enn å konsentrere meg om det jeg kan gjøre, og det er bare å være, sier Pettersen. 

Først trodde Pettersen at han bare hadde lavt blodsukker, og gikk for å hente seg noe sportsdrikke og en bar. Han gikk opp og la seg, men kastet opp når han beveget seg. Pettersen ringte til en legekompis for å høre hva han burde gjøre. Legekompisen sa bare at han kom med en gang. Hodesmertene var av en type Pettersen aldri hadde kjent før. 

– Det var så vondt at når jeg fikk lys i øyene, så kastet jeg opp. Hvis jeg snakket, så kastet jeg opp. Hvis jeg rørte på meg, så kastet jeg opp, forteller han. 

Kompisen kjørte Pettersen direkte på akutten på Lillehammer, og derifra ble han altså fløyet til Rikshospitalet. Fredag for en uke siden var Pettersen utenfor livsfare. 

– Jeg var griseheldig, sier Pettersen. 

Så langt ser det ut til at Pettersen har sluppet fra den dramatiske hendelsen uten varige men, og at blødningen trekker seg tilbake. Men det har gitt han et nytt perspektiv på tilværelsen. 

– Du får et annet perspektiv på tidshorisonten. Du har ikke tid til å kaste vekk. Jeg får ikke gjort alt, men jeg lover at jeg skal gjøre alt som er mulig, sier Pettersen.  


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse