-->
Øystein Pettersen på vei inn på Holmenkollen skistadion og Holmenkollmarsjen 2015. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

Øystein Pettersen på vei inn på Holmenkollen skistadion og Holmenkollmarsjen 2015. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

Øystein Pettersen: - Sist jeg gikk med feste holdt jeg på å daue

Team United Bakeries-løperen ble i år den første til å vinne Holmenkollmarsjen på blanke ski. - Det er mange som tror det er hardere å stake enn å gå diagonalgang, forteller Øystein Pølsa Pettersen til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Først med blanke ski
Øystein Pettersen ble 7. februar i år den første til å vinne Holmenkollmarsjen uten fraspark. I tillegg ble lagkameraten fra Team United Bakeries, Arne Post, sjettemann.

- Holmenkollmarsjen ble et flott renn. På tross av at så mange sa på forhånd at det var sjanseløst å stake marsjen klarte jeg å holde unna - og vel så det. Det gjør det ekstra moro.

- Også var det gøy med Arne. Dessverre ble vi spredt tidlig, jeg måtte gå alt jeg kunne fra start for å være langt fremme inn i bakkene. Sånn sett fikk vi lite glede av hverandre akkurat i dette rennet.

Trener spesifikt
Rennet forløp slik at Lillomarka-løperen ble stakende alene i front og måtte holde farta selv hele veien. Like bak jaget hovedfeltet, med landslagsløperne Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug aller nærmest.

- Det er dette vi jobber mot og for hele året, så det er ikke vanskelig å motivere seg selv om man går alene. Man prøver bare å jage på og gå så hardt man kan - uten å dø fullstendig.

- Jeg har inntrykk av at det er mange som tror det er hardere å stake enn å gå diagonalgang. Men for min del hadde det vært mye hardere å gå med feste, selv i et slikt renn. Det er naturligvis fordi det er det jeg har trent på.

- En kveld her nå nylig, hvor jeg var med lagkamerat Vetle Thyli og testet ski, gikk jeg med feste. Da holdt jeg på å daue.

Konservativ
- Men jeg må si at jeg forstår alle dem som synes dette nymotens stakefenomenet ikke er noe særlig, at det er usjarmerende osv.

- Jeg er egentlig helt enig, men for meg er dette en jobb nå, og jeg mister den hvis jeg ikke går så raskt jeg kan.

- Jeg gleder meg til å legge opp slik at jeg kan begynne å gå diagonalgang igjen, legger 32-åringen leende til.

Tydelig oppgjør
Den siste tiden har langløperne, og særlig de rene stakerne, fått reprimande fra flere hold om det som har blitt hetende "tjuvskating" (les: å snike inn skøytetak for å avlaste overkroppen).

Pølsa lar seg ikke be to ganger før han lar det skinne gjennom hva han mener om den.

- Den tjuvskatinga er jeg lei av! Hvis folk ikke klarer å gå skikkelig får de enten trene råere eller finne seg et annet renn hvor de klarer seg uten å jukse. Ellers får de gå over til skøyting.

- På Holmenkollmarsjen hadde jeg folk rett bak meg hele rennet, så bare ring Niklas og Martin og kryssjekk med dem, jeg pigga hele veien.

- Jeg er veldig nøye på at jeg skal holde meg på rett side av regelverket. Hvis noen mener noe annet kan de bare komme og hente premiepengene og hele greia.

- Jeg prøver å trene så rått at jeg ikke trenger å tjuvskate. Min standard skal være å få ut de tingene jeg har trent på, eller bli hjemme.

- I Swix Ski Classics hadde vi et internt møte hvor vi pløyde gjennom en del av denne typen utfordringer som vi har i turrenn. Vi ble enige om at det var den indre justisen som skulle styre.

Knallhard
- Bakover i feltet driter mange tilsynelatende i disse reglene, og det er synd. Jeg mener at den gjengen må trene mer på staking eller finne på noe annet å drive med.

- Jeg er knallhard. Jeg sa til dem at jeg ønsker å bli diska hvis de mente det var noe slinger i valsen, avrunder Øystein Pettersen forbilledlig.

---

Holmenkollmarsjen 54 km
Oslo - 7. februar 2015


Menn
1. Øystein Pettersen, Team United Bakeries/Lillomarka SK 2.28:34
2. Martin Johnsrud Sundby, Skilandslaget/Røa IL +11
3. Niklas Dyrhaug, Team United Bakeries/Tydal IL +1:30
4. Eldar Rønning, Skilandslaget/Skogn IL +3:07
5. Didrik Tønseth, Skilandslaget/Byåsen IL +3:10
6. Arne Post, Team United Bakeries/Kjelsås IL +3:14

Komplette resultater

Se også:
Slik gikk det i kvinneklassen


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus