Øystein Pettersen har akkurat gjort unna sprint-prologen i norgesmesterskapet på Lillehammer 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Øystein Pettersen har akkurat gjort unna sprint-prologen i norgesmesterskapet på Lillehammer 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Øystein Pølsa Pettersen og Niklas Dyrhaug blir langløpere

I løpet av kort tid har Team United Bakeries seilt opp i posisjonen som verdens beste langløpslag. Nå blir de ytterligere forsterket i forkant av kommende helgs König Ludwig Lauf. - NSF har gitt oss klarsignal til å låne Dyrhaug og Pettersen, sier Henrik H. Kvissel.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Swix Ski Classics har så langt denne sesongen vært en eneste lang solskinnsreise for løperne i Team United Bakeries.

Det begynte med La Diagonela i Sveits tidligere i januar hvor Johan Kjølstad, John Kristian Dahl og Tore Bjørseth Berdal stormet i mål til plasseringene 2, 3 og 7.

Så fortsatte det nå i helgen med 2., 4., 6. og 7. plass til John Kristian Dahl, Johan Kjølstad, Tore Bjørseth Berdal og Inger Liv Bjerkreim Nilsen.

På toppen av alt dette har de gulkledde avgitt Chris Jespersen til den norske OL-troppen.

Selv om de må se et enslig lag noen poeng foran seg i totalstillingen i Swix Ski Classics, hvor både kvinner og menn teller sammenlagt, står Team United Bakeries i øyeblikket frem som verdens beste langløpslag, om vi fokuserer på mannfolka alene.

Styrker laget
Men, sesongen er langt i fra over. Ikke minst står 4 av 6 Swix Ski Classics-renn igjen på programmet, og allerede nå til helgen kommer König Ludwig Lauf.

- Vi har en veldig god dialog med Norges Skiforbund og Team United Bakeries har nå fått klarsignal til å låne både Niklas Dyrhaug og Øystein Pettersen inn i vårt lag til König, forteller manager Henrik H. Kvissel til Langrenn.com.

- I tillegg er også Øystein Pettersen avgitt til Tartu, legger Kvissel til.

Selv om vi i Marcialonga nå på søndag kunne se hvor effektivt det gule toget jobbet når de pushet fart i feltet for å prøve å kneppe inn Simen Østensen sitt forsprang, er det opplagt at det er sårbart med kun 3 mann i laget (så lenge Jespersen er på utlån til landslaget).

Også i et slikt perspektiv er det svært gunstig for TUB'erne at skilandslaget låner ut et par mann.

Trenger konkurranse mellom König og Vasan
Det 63 km lange Tartu Maraton inngår ikke i den TV-sendte langløpsserien, men turrennet i Estland har en plassering i kalenderen som gjør at svært mange av teamene tar dette løpet med seg i oppkjøringen mot Vasaloppet og Birken.

Kvissel forklarer;

- Etter König er det det en måned frem til Vasaloppet. Det er for lang tid uten en bra konkurranse. Vårt mål er å stille med alle mann der, samt også Øystein Pettersen.

Utfordrende staking
- Hva det blir til med Niklas utover König og også Tartu med tanke på Øystein, er noe vi må se på senere sammen med løperne, og noe de også må sjekke opp sammen med sine trenere, henholdsvis Trond Nystad og Arild Monsen.

Både Øystein Pølsa Pettersen og Niklas Dyrhaug er godt kjent med norske turrenn. Senest i helgen vant Niklas det 40 kilometer lange Trysil-Knut rennet og Øystein ble nummer 2 i det 27 kilometer lange Skeikampenrennet 11. januar.

- Vil de makte kjøret i disse store internasjonale rennene med mye staking og vil de klare å henge med resten av Team United Bakeries?

- Akkurat dette blir naturlig nok en utfordring for Øystein og Niklas, men førstnevnte har tidligere gått Vasaloppet og Niklas for sin del er allerede på plass i Seefeld på samling sammen med gutta og Inger Liv som trener der inn mot König, avrunder Henrik H. Kvissel da Langrenn.com prater med han mandag ettermiddag.

---

Blir renn
Det har for øvrig vært litt usikkerhet rundt snøsituasjonen for König Ludwig Lauf, men etter hva Langrenn.com erfarer skal det ha blitt besluttet at det 50 kilometer lange tyske turrennet skal få sin 42. utgave til helgen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse