Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
ola-sprint

OLa åpner gullkontoen

Langrenn.com vurderer sprinten for herrer:

Ola setter på plass Emil, men Petter er fortsatt uten medaljer etter to øvelser.
Tips en venn  Skriv ut

Denne sesongen startet i sprintsammenheng som det forrige sluttet, med Ola Vigen Hattestad på toppen av pallen i Kuusamo. Da var det, som så ofte tidligere i klassisk sprint, norsk dominans med Øystein Pettersen og John Kristian Dahl på henholdsvis andre- og fjerdeplass.

I Rogla, under sesongens andre klassiske sprintrenn, var det nok en gang norsk seier. Denne gang var det Petter Northug som holdt unna for utledningene, og gikk inn til seier. Med Northug som eneste nordmann i finalen kunne en her likevel ane at det norske grepet om klassisk sprint ikke var like sterkt lenger.

Mistanken fra Rogla ble bekreftet i Otepää. Her var det også bare en nordmann i finalen, og til alt overmål ble Ola Vigen Hattestad slått av svenske Emil Jönsson.

Siden den tid har nordmenn og svensker holdt seg hver til sitt. I Norge har det vært NM, hvor Johan Kjølstad vant, overbeviste stort og gikk seg for alvor inn i snakket om OL-medaljer.

Gullsnakket har likevel handlet om Emil Jönsson, som er ubeseiret etter nyttår.

Dette er et snakk nordmennene liker. Derfor er det ikke tilfeldig at Ola Vigen Hattestad etter første trening i OL-løypene går rett bort til den ventende pressen og bokstavlig talt plasserer favorittstempelet på Emil Jönsson.
 
Det er et spill, og Ola gjør det for laget. Et lag som er trygg på seg selv og jobben de har gjort. Men som trives med å legge presset over på OL-debutant Jönsson.

I dag kommer det også til å handle mye om nordmenn og svensker. Likevel må en ikke glemme den sterke russeren Nikita Kriukov, som har pallplass både fra Kuusamo og Otepää og i tillegg fjerdeplasser fra Rogla og prøve-OL.

Dessverre blir det fort med en ny fjerdeplass på Kriukov i dag, og det blir bare norsk og svensk foran ham på resultatlista.

Jönsson er sterk, men OL-debut krever sin mann og for svenske Emil kan det bli en vel tungt bør med favorittstempel sammen med debutnerver. Ola var omtrent på høyde med Emil i Otepää, at han kom noen centimeter for sent den gang har bare akademisk og historisk interesse i dag. Det som blir avgjørende er at Ola har vært i OL tidligere, og vet hva det handler om.

Fjorårets suverene sprinter på herresiden kommer til å være iskald gjennom alle dagens heat før han distanserer Jönsson på oppløpet, og går inn til norsk gull. Til alt overmål kommer han til å få selskap på pallen av Johan Kjølstad, som har fortsatt formstingningen etter NM og viser seg som en sann mesterskapsløper ved å gå inn til bronse.

 

Johan Kjølstad
Johan Kjølstad

Gull
Ola Vigen Hattestad (27) – Ørje-karen har ikke vært like dominerende som i fjor, men marginene vært små. Har funnet seg til rette i utfordrerrollen, og etter andreplass i Otepää og NM går han til topps i dag. Taktisk klokskap, riktig posisjonering underveis og ikke minst kraften i stavtakene på oppløpet avgjør til Olas fordel i dag.

Sølv
Emil Jönsson (24) – har utviklet seg mye som sprinter siden i fjor, men intet tre vokser inn i himmelen, og for Emil stopper det med andre trinnet på seierspallen i dag. Er stabil på et høyt nivå og leverer også i dag, kommer imidlertid til kort mot en formtoppet Ola Vigen Hattestad.

Bronse
Johan Kjølstad (26) – var helt rå under NM, hvor han leverte på bestilling. I dag får han i tillegg servert en løype som passer, med noen bratte bakker hvor han får strekt ut skikkelig. Her vil både Jönsson og Hattestad få nok med å henge på Ekne-karen, men det blir med bronse til slutt for Kjølstad.

Outsidere: Nikita Kriukov, Petter Northug, Øystein Pettersen og Josef Wenzel

Langrenn.coms kryss i margen: Alexander Panzhinskiy – juniorverdensmester fra i fjor med femteplass fra Otepää, kan ta seg til ny finale i dag.

 

Øystein Pettersen
Øystein Pettersen

Øystein Pettersen (27) – har fått stempel som treningsfantom. Best i test og trening på verdens beste sprintlag er i utgangspunktet ikke noe dårlig tegn, men i OL-debuten blir det ikke medalje på Linderud-gutten. Er alltid å regne med og kan fort bli tredje nordmann i finalen.

Petter Northug
Petter Northug

Petter Northug (24) – kapasiteten er uomtvistelig. Kom på hæla i OL-debuten, og gullsnakket var blåst bort til fordel for ramaskrik om smørefadese. Sprintlangrenn er tett og tøft. Det innebærer at det er nok med et lite feilskjær for å sende Northug ut. Kan ta seg til finale, og en skal aldri avskrive Northug, men vi tror han fortsatt er uten medaljer etter to øvelser.  

Startliste - OL - sprint - prolog - herrer

Startliste - OL - sprint - prolog - kvinner
 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse