Ole Einar Bjørndalen på siste øvelse under VM i Kontiolahti 2015. Foto: Evgeny Tumashov/NordicFocus.

Ole Einar Bjørndalen på siste øvelse under VM i Kontiolahti 2015. Foto: Evgeny Tumashov/NordicFocus.

Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg

Foran et stort norsk pressekorps fortalte skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen hva som blir veien videre.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ole Einar Bjørndalen satser mot OL i 2018 som småbarnsfar. 42-åringen tror pappatilværelsen kan gi ham en nyttig leksjon i å koble av.

Tirsdag morgen kom skiskytterkongen med nyhetene om at han fortsetter karrieren og at han og kjæresten Darja Domratsjeva blir foreldre i oktober.

I satsingen fram mot det som etter all sannsynlighet blir hans siste mesterskap, OL i Pyeongchang i 2018, må dermed Bjørndalen kombinere tilværelsen som 24-timersutøver med det å være pappa.

– Jeg tror det er positivt at jeg blir litt bedre på å koble av. Jeg er litt for mye «på», det har jo vært kjepphesten min i 25 år, svarer Bjørndalen på spørsmål fra NTB.

Kjæresten Domratsjeva skal være tilbake i konkurranse på nyåret.

– Det er en utfordring for oss, og det er krevende, men jeg skal ta min del av det, lover 42-åringen.

* Se også: Bjørndalen: - Vi skal bli foreldre

Drømmer om «hinsides» OL-løp
Bjørndalen forteller at han hadde mange tanker i hodet om fremtiden under VM i Holmenkollen. Verdenscupseieren i Östersund i desember, hans første på over tre år, var imidlertid viktigere enn medaljefangsten på hjemmebane.

42-åringen sier også at det var lettere å overbevise sine nærmeste støttespillere om at han skulle fortsette nå enn for to år siden.

I 2018 går han OL som 44-åring, 22 år etter at OL-debuten i Lillehammer.

– Drømmen er å nå en toppform som jeg er fornøyd med. Ikke nødvendigvis resultatmessig, men et hinsides løp, det har jeg lyst til å oppleve som 44-åring, sier Bjørndalen, som finner mer motivasjon i det å flytte grenser enn å gi seg på topp.

– Hadde det vært endestasjon i Oslo, hadde jeg ikke prestert der. Jeg må hele tiden være i utviklingsmodus, og det var jeg i VM. Jeg kan tørre å si at OL i 2018 blir mitt siste mesterskap, men jeg må hele tiden se forbi.

Hanevold etterlyser skytetrener
NRK-ekspert Halvard Hanevold holdt selv på som skiskytter til han var 40 år. Han mener Bjørndalen kan være med å kjempe om medaljene i Pyeongchang.

– Han er en mester til å forberede seg til mesterskap. I et OL vil det mentale presset på de yngre utøverne være enda større, og han kan ta et gull hvis han har alt med seg, sier Hanevold til NTB.

Bjørndalen samarbeider med Martin Johnsrud Sundby om det tekniske og forteller at han også vil jobbe med å bygge opp kapasiteten etter en sesong med 12 sykdomsuker, prestere under press og levere bedre avslutninger i rennene.

Hanevold mener ekstra fokus på skytingen vil gjøre Bjørndalen godt.

– Han bør ha en skytetrener som er med han hele tiden, noe han hadde gode erfaringer med tidlig på 2000-tallet.

TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg sier at mange ting spiller inn og mye kan gå galt.

– Men han har ingenting å tape, og for han er store detaljer den store gleden i livet, så det er nok ikke noe problem. Han er en mester på å sette sammen disse puslespillbitene selv, sier Stoltenberg til NTB.

Bjørndalen fortalte også at han har valgt å trekke seg som utøverrepresentant fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus