En av tingene som kjennetegner Onroad Finnmark er det at det er relativt lite trafikk på veiene, der det sykles. Foto: Steinar Vik.

En av tingene som kjennetegner Onroad Finnmark er det at det er relativt lite trafikk på veiene, der det sykles. Foto: Steinar Vik.

Onroad Finnmark - Satser stort på ekstremt landeveisritt

4. juli arrangeres 444 kilometer lange Onroad Finnmark for andre gang. - Vi har ambisjoner om at dette skal bli stort, sier Jørund Greibrokk.

Tips en venn  Skriv ut

Landeveisrittet Onroad Finnmark så dagens lys med 66 deltakere i fjor.

I år er det mulig å stille enten individuelt, eller som lag, og arrangøren håper at enda flere syklister står på startstreken 4. juli.

Rittet er på hele 444 kilometer med start og mål i Alta. Et av de påmeldte lagene er Team Stål og Gummi fra Alta, som er godt i gang med forberedelsene til årets ritt.

- Vi deltar på Onroad Finnmark siden det er en lokal styrkeprøve og en god opplevelse i fin natur. Og så har vi ett mål å trene til ellers i året, sier Jonny Olsen som er kaptein på laget.

Høy snittalder
Treningsgrunnlaget har medlemmene i Team Stål og gummi holdt vedlike i løpet av vinteren med alt fra ski til spinning og styrketrening.

Nå har de fleste børstet støvet av syklene og har fått tatt noen treningsturer ute før de snart går i gang med fellestreninger på landeveissykkel to ganger i uken.

- Det er jo ganske ekstremt å sykle 444 km i ett ritt. Personlig har jeg en revansje å ta i år siden jeg måtte bryte halvveis i fjorårets utgave av Onroad, sier Jonny Olsen.

Han håper at laget skal bestå av 10-15 syklister når starten går 4. juli.

- Per i dag er vi 7 på laget som er sikre, men vi jobber aktivt med å få flere med på laget. Vi har en ganske høy snittalder, men det ser vi på som et fortrinn. Det er gutter som har solid treningsgrunnlag og som har vært ute i hardt vær før kan man si, smiler lagleder Olsen.

I fjor gjennomførte Team Stål og Gummi løpet på rundt 19 timer. Målsetningen for årets løp er å forbedre denne tiden.

- Ellers er målet å få alle til mål uten skader og ulykker, avslutter Jonny Olsen

Vil bli store
Arrangøren Finnmarksrittene, som i flere år har arrangert terrengsykkelløpet Offroad Finnmark, hadde lenge hatt planer om også å lage et ekstremt landeveisritt før det endelig ble en realitet i fjor.

Med eksepsjonelt vakker, spektakulær og variert natur, og veier med lite biltrafikk, ligger forholdene svært godt tilrette for å et slikt løp i Finnmark og fjoråret ble en suksess.

- Vi har tro på at vi i løpet av få år kan få opp et arrangement som skal stå seg godt i konkurransen med andre lange landeveisritt. Vi har ambisjoner om at dette skal bli stort, sier daglig leder hos Finnmarksrittene, Jørund Greibrokk.

Plass til flere
Nytt av året er at det i år er mulig å starte med lag, i tillegg til den individuelle konkurransen.

Lagene består av 5-20 personer og starter først ut, når startskuddet går lørdag 4/7 kl. 07.00.

- Ultimo april har vi ca. 30 deltakere påmeldt i den individuelle klassen og 3 lag påmeldt i lagkonkurransen. Vi hører rykter om at det er mange som tenker på å hive seg med i konkurransen i år, men som ennå sitter på gjerdet.

- Vi håper flest mulig melder seg på tidlig, slik at vi bedre kan planlegge, sier Greibrokk.

Lenker
* Hjemmeside for Onroad Finnmark
* Resultater, bilder, værvarsel m.m.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse