bjonviken_lite_100x150

Oppløftende for Bjonviken

Tore Bjonviken har en drøm om å få gå i VM. Derfor var helgens seier i BUL-sprinten veldig viktig.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Seieren medfører nemlig at han får få verdenscuprennene i Val di Fiemme om halvannen uke.

- Jeg har snakket med Krister Sørgård og det blir tur til Italia. Det var oppløftende løp i helga, og det var viktig å vise bedre form. Jeg gikk neppe fort nok til å kjempe i toppen i verdenscupen, men for meg som ikke er på noe lag er det viktig å få komme ut å gå løp, sier Tore Bjonviken til langrenn.com

VM i Oberstdorf er sesongens store mål. Der er det duathlon som er målet.

- Det er vel der jeg har størst sjanse til å få være med. I tillegg håper jeg på klassisk sprint, men da må jeg få sjansen til å kvalifisere meg. Kampen om plassene for å få gå sprint i Norge er knallhard, sier Bjonviken.

I Val di Fiemme blir målet å komme blant de 15 beste.

- Det ër naturlig mål i første omgang. Blir det bedre er det ren bonus. Det viktigste er å gjøre det så bra at jeg får være med videre. Det er jeg nødt til for å være aktuell til VM, sier han.

Søndag spurtslo han Remi Andersen, Svein Tore Sinnes og Øystein Solbjørg i spurten i BUL-sprinten. Løpet gikk over to ganger 15 kilometer, med skibytte underveis.

- Det er spesielt artig å vinne en spurt med fire stykker. Jeg har lagt inn litt hurtighetstrening på slutten av treningene i år, og det er gøy å se at det har gitt resultater.  På klassiskdelen syntes jeg det gikk trått og innså tidlig at jeg bare måtte være i feltet. Jeg tapte tid nedover og i lette partier. Heldigvis var det ikke så stor fart i feltet. Så klassisken var jeg ikke veldig fornøyd med. Skøytingen syntes jeg gikk lett, og jeg hadde bra med krefter i spurten. Jeg fikk en god posisjon og følte at jeg hadde god kontroll, sier Bjonviken.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut