---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Oppsummering norgescup Meråker

- En dugnadsgjeng på 50-60 mennesker hadde lett snølagt 5 kilometerstraséen i løpet av 2-3 kvelder, skriver en av Langrenn.com's lesere.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Leserinnlegg av Sigmund Hov Moen

Norges-cupen i langrenn, også i år sponset av Spar-kjeden, ble innledet med rennene i Meråker sist helg.

De fleste av de som teller var her (Skinstad, Northug og 30 journalister først og fremst).

Og det meste var på plass; Vardens IL eminente vaffelstekere, god og rask resultatservice, en god speakertjeneste, kuldegrader så det holdt. Og aller viktigst, langrennstemningen. Dette ville Magnar Lundemo ha likt!

Men vi er ikke sikker på om den samme Magnar hadde godkjent løypa. Det er for dårlig av en klubb og av ei bygd som selger seg ikke minst som langrennskommune, å ikke greie å stille med ei mer enn 3300 meter lang løype når hele Norgeseliten i langrenn er møtt opp for å måle krefter.

For det var nok snø i terrenget! En dugnadsgjeng på 50-60 mennesker hadde lett snølagt 5 kilometerstraseen i løpet av 2-3 kvelder.

Arrangementsledelsen mumla noe om en defekt snøkanon.

I Ibsens ”Prestens tale” fra Per Gynt blir det som noen vil huske, under en sesjon et sted i Gudbrandsdalen mumla noe om ”en sigd som glapp”.

En unggutt kommer med hånda i en bloddryppende klut frem for kapteinen. Han håper å slippe militærtjeneste. Det var det ingen av de fremmøtte som trodde på den gang i Gudbrandsdalen.

Unnskyldningen med snøkanonen virka like lite sannsynlig for oss som var møtt opp på Grova Skistadion øverst i Stjørdalen denne helga.

Enda verre blir det å tro på det når en vet hva Meråker kommune i samarbeid med Varden IL har fått til de siste åra.

Vi lar krumtapp Kjell Steiner Grytbakk fortelle: håndballhall, fotballhall, skytehall (der en nettopp arrangerte EM i rifle- og pistolskyting med 800 deltagere), kunstgrasbane, sandvolleyballbane, ballbinger en masse, 5km asfaltert rulleskiløype, kunstisbane…….

Leserinnlegg av Sigmund Hov Moen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut