skinstad-smiler

Optimisme i den norske leiren

Etter gårsdagens jakstart er det svært tett i sammenlagtstillingen. Dagens renn er sprint i Praha og optmismen er stor i den norske leiren.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Marit Bjørgen tok over sammenlagtledelsen etter gårsdagens jakstart i Nove Mesto. I herreklassen er det 30 løpere inne blant et drøyt minutt, deriblant mange nordmenn. Sportssjef Åge Skinstad ser frem til dagens sprint i Praha.

Mange bonussekunder å hente
- Vi har mange gode sprintere i det norske laget. Det er tett i toppen og i dag har vi store muligheter til å plukke mange bonussekunder, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Lukas Bauer, som vant gårsdagens jakstart og leder sammenlagt, er ikke kjent for å være noen stor sprinter. På dagens sprint er det mulig å hente opptil 60 sekunder i bonus. Det er ikke langt unna avstanden opp til tjsekkeren.

- Vi vet at også Teichmann og Angerer kan være sterke i en skøytesprint, men jeg tror ikke Bauer kan hevde seg, sier Skinstad.

Kjølstad på vei hjem
Sammenlagtlederen i sprintcupen, Johan Kjølstad, måtte imidlertid dra hjem igjen til Norge etter sykdom.

- Han burde nok ikke ha gått i går heller, men nå har han blitt isolert og er på vei hjem. Det er nå for sent å sette inn reserver, forklarer sportssjefen.

Utøverne skal gå en 500 meter lang løype i sentrum av Praha. Løypa er forholdsvis flat og det skal gås to runder i hvert heat, samt prologen. De norske utøverne ankom hotellet i Praha i går kveld, hvor de forbereder seg til dagens renn.

- Vi er nøye med restitusjon, hvile og mat. Utøverne merker det nok på kroppen allerede at det er hardt å gå mange konkurranser på få dager, men vi er veldig nøye med å få nok hvile mellom rennene, sier Skinstad.

Prologen starter 11.45, mens finaleheatene starter kl 14.00.

Sammenlagtstillingen i Tour de Ski foran dagens sprint:
Sammenlagtstilling Tour de Ski


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut