Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km klassisk: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint fri prolog/finaler: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Therese Johaug vant begge rennene på Beitostølen i suveren stil. Skjermdump fra NRK.

Therese Johaug vant begge rennene på Beitostølen i suveren stil. Skjermdump fra NRK.

Orkan på Beito, skremmeskudd fra Sverige og ny verdensrekord på halvmaraton

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut

Det har vært en begivenhetsfull helg, her kommer noen av høydepunktene:

På Beitostølen ble den tradisjonsrike åpningshelgen arrangert. Sprint og 10/15 kilometer klassisk og fri teknikk sto på programmet. Det startet ut med et avlyst renn da en høststorm blåste inn over Sør- og Østlandet. På Beitostølen ble det målt vindkast helt opp til 32,7 m/s, det betyr orkan. Rennleder Torbjørn Broks Pettersen, med nesten 30 års erfaring i bransjen, fortalte NRK at det var første gang han måtte avlyse et renn på grunn av vind. Det sier litt. På lørdag roet vinden seg og det sportslige kom i fokus. Helgen endte med dobbeltseier til Therese Johaug. Sist gang Therese ikke vant et renn hun stilte opp i under sesongåpningen på Beitostølen var i 2014, da ble hun nummer to, 19 sekunder bak Marit Bjørgen. Så spørs det hvordan nivået på de andre norske løperne er, de er skremmende langt bak. Svaret får vi om en liten uke i Ruka, Finland. På herresiden tok Emil Iversen og Harald Østberg Amundsen hver sin seier. Herre rennene ble preget av små avstander på det raske føret. 15 herrer innenfor ett minutt tyder enten på at det mangler litt på nivået til de aller beste, eller at nivået på de nest beste norske herreløperne er ekstremt høyt. La oss håpe på det siste! I morgen kommer uttaket som avgjør hvem som får de to siste plassene til Ruka. Du kan lese Langrenn.com sin mening om hvem som bør bli tatt ut her. Alle resultater fra Beitosprinten finner du her. 

I Gällivare har det også vært sesongåpning i helgen. Om det er svenskene som kopierer det norske programmet, eller motsatt, vites ikke. Uansett var distanser, dager og stilarter helt identiske. Frida Karlsson var helgens dronning og sendte et aldri så lite skremmeskudd vestover. Å slå Ebba Andersson med 29 sekunder på en 23 minutter lang 10 kilometer i fri teknikk var meget imponerende. Så gjenstår det å se om det holder til å sette Therese Johaug på prøve i de finske skoger. I herreklassen viste Leo Johansson seg fram. 22-åringen som er på svenskens rekruttlag, vant like godt begge dager. Dario Cologna ble henvist til en andre- og fjerdeplass. Både William Poromaa og Jens Burman (brøt lørdagens renn) manglet på start. Om Leo Johansson kommer til å herje i verdenscupen eller om nivået rett og slett er litt dårligere i Sverige kan man bare spekulere i. Alle resultater fra Gällivarepremiären finner du her.

I Muonio, Finland har russerne arrangert testrenn for å ta ut de siste plassene til verdenscupåpningen i Ruka. Gjesteløper Iivo Niskanen var frekk nok til å gå fram å vinne lørdagens klassiske renn. På søndag var det Artem Maltsev som vant. Alexander Bolshunov gjorde sin sesongdebut og gikk inn til henholdsvis femte- og tredjeplass de to dagene. På kvinnesiden var det Tatiana Sorina og Alija Iksanova som tok hver sin seier. Alle resultatene fra russernes testrenn i Muonio finner du her.

Finsk Cup i Taivalkoski ga dobbeltseier til Krista Parmakoski både i sprinten og på distanserennet. Sammen med seieren i Muonio forrige helg viser Parmakoski at hun nok blir å regne med i vinter. På herresiden tok Ristomatti Hakola en overbevisende seier på distanserennet mens Lauri Vuorinen vant sprinten. Alle resultater fra Finsk Cup finner du her.

Det er ikke hver dag det settes verdensrekorder i friidrett, men i dag løp Jacob Kiplimo inn til tiden 57.31 og var med det ett sekund raskere enn Kibiwott Kandie sin tid fra Sevilla i 2020. Kiplimo gjorde også løpet alene og la konkurrentene bak seg fra start. 5 kilometer ble passert på 13.40, 10 kilometer på 27.05 og 15 kilometer på 40.27, den raskeste tiden registret på den distansen gjennom tidene. Det ble litt tyngre mot slutten, men det holdt altså med ett sekunds margin. Tsehay Gemechu Beyan vant kvinneklassen på sterke 1.06.06. Alle resultater fra Lisboa halvmaraton finner du her.

På Bislett har det blitt løpt i helgen. Med start lørdag morgen ble det løpt 24-timers løp på banen under tribunene på den ikoniske stadion. Vinneren Allan Hovda løp 485 runder, noe som tilsvarer 264,9 kilometer. Beste kvinne og nummer tre totalt ble Therese Falk som klarte 478 runder og 261,2 km. Hovda debuterte på distansen og satte like så godt norsk bestenotering, selv med en skikkelig sprekk de siste 2 timene ble det rekord. Falk forbedret også sin egen nordiske bestenotering. Alle resultater fra Bislett 24-timers finner du her.

I Pisao, Portugal har Stian Angermund blitt europamester i skyrunning. Det var på normaldistansen 35 kilometer at Angermund vant gullet på tiden 3.42.45 timer. På lørdag vant Anders Kjærevik sølvmedaljen på 65 kilometeren etter å ha løpt i 8.40.26 timer. Sylvia Nordskar ble nummer fire i dameklassen på 35 kilometeren. Alle resultater fra EM i skyrunning finner du her.

I Cozumel, Mexico fortsatte Kristian Blummenfelt sin fantastiske sesong med å sette verdensrekord i Ironman med tiden 7.21.12. Han svømte 3860 meter på 39.41, deretter syklet han 180 kilometer tempo på 4.02.40 og tilslutt løp han maraton på 2.35.24. Imponerende! Alle resultater fra Ironman Conzumel finner du her.

Alle resultatene fra helgen finner du som alltid i vår resultatdatabase

Ukens mest leste saker:
Amerikanske Sophie Laukli satte norgeseliten på plass
Staket hele klassiskrennet i protest
Jan Thomas Jenssen: - Det blir uansett ikke helt rettferdig
Blir kaldt pedofil asmatiker etter VM-gullet på femmila
Fire svenske landslagsløpere må kaste inn håndkleet - en bommet på påmeldingsfristen
Langtidsplanlegging fra FIS - Ingen Kollen-femmil i 2025
Helene Fossesholm med ny trener


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Emil Iversen og Hans Christer Holund under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring

Stjernene med tanker rundt mat og toppidrett

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordinteresse for foreldrewebinar om mat kropp og vekt

Over 3000 har meldt seg på Sunn Idretts webinar om mat, kropp og vekt på mandag

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen? Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen?

Landslagslegen om infeksjoner og treningsråd i forbindelse med sykdom