---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Per Bergerud. Foto: Privat.

Per Bergerud. Foto: Privat.

Oslo kommune i pengestrid med Kollen-VM

- Se hva vi kan gjøre for å kutte på aktiviteter knyttet til aktiviteter for barn og unge, forklarer Per Bergerud som mulig konsekvens av den manglende støtten fra Oslos nye byråd.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Oslo kommune dekker et underskudd på inntil fem millioner kroner dersom aktivitetene i forbindelse med VM i skiskyting i sentrum skulle gå i minus.

– Kommunen har bidratt med 22 millioner kroner til dette arrangementet.

– I tillegg får arrangørene selvsagt benytte anlegget i Holmenkollen gratis, og vi gir også en garanti, dersom sentrumsaktivitetene skulle gå i minus, sier Frode Jacobsen (Ap) til NTB. Han leder finanskomiteen i Oslo kommune.

– Arrangørene vil ha denne garantien i rene penger uansett, men vi i kommunen er i tvil om det er riktig at vi skal bidra til at arrangementet går med overskudd, legger Jacobsen til.

Han tror medaljeseremoniene under VM kommer til å bli den festen det er lagt opp til.

Administrerende direktør i skiskytter-VM, Per Bergerud, er ikke helt enig i dette:

– Vi har planlagt med et totalbudsjett på 13 millioner for de aktivitetene vi skal ha her i sentrum. Så har vi omprioritert, allokert og redusert overskuddet for virksomheten i Kollen.

– På den måten har vi selv, altså gjennom egne midler, tilført sentrumsprosjektet åtte millioner, og da mangler vi altså de fem millionene som vi mener er en klar forpliktelse kommunen har å være med på, understreker Bergerud overfor NTB.

De minste blir tapere
Bergerud sier at det kommer til å bli åpnings- og medaljeseremonier på Universitetsplassen under VM, uansett om kommunen bidra med de pengene det strides om eller ikke, men aktiviteter på andre områder må reduseres.

– Konsekvensene blir at vi må se på alle muligheter for å redusere kostnader knyttet til musikk og kulturprogram, og dessverre se hva vi kan gjøre for å kutte på aktiviteter knyttet til aktiviteter for barn og unge, forklarer Bergerud.

– Hvilke aktiviteter er det snakk om?

– For de yngste er det planer om å bygge opp en stor aktivitetsplan her i Spikersuppa. 10.000 barn er invitert til på være med på det i løpet av de to ukene VM skal vare. Nå må vi se på reduksjon av denne aktiviteten.

På gli?
Frode Jacobsen sier at han ser fram til den folkefesten skiskytter-VM helt sikkert kommer til å bli.

Han berømmer også arrangørene for god jobb og fin kontroll.

– Den endelige budsjettbehandlingen i kommunen er neste i onsdag. Kan det bli forandringer i denne saken?

– Jeg vil ikke helt utelukke at vi kan få kunnskap som gjør at vi kommer til å tenke annerledes, men slike situasjonen er i øyeblikket, er den beslutningen vi er kommet fram til om en underskuddsgaranti endelig, sier lederen i finanskomiteen.

Per Bergerud har på ingen måte gitt opp.

Han sier at både han og medarbeiderne hans står på til det siste.

– Jeg er alltid optimist, og kommunen har alltid muligheter til å være med på folkefesten og virkelig vise fram Oslo sentrum til hele verden. Vi snakker om 120 millioner TV-seere og flere titusener av tilreisende, sier Bergerud til NTB.

– Vi kommer til å stå på og jobbe knallhardt fram til onsdag når beslutningene i bystyret tas, avslutter han.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus