VM-SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| SISTE VM-RESULTATER: TIRSDAG: 10 km: Kvinner| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Anders Gauslaa i langrennsavdelingen på Oslo Sportslager på verkstedet der de har travle dager med sliping og grunnprepping for tida i tillegg til all annen klargjøring og salg av ski. Foto: Oslo Sportslager.

Anders Gauslaa i langrennsavdelingen på Oslo Sportslager på verkstedet der de har travle dager med sliping og grunnprepping for tida i tillegg til all annen klargjøring og salg av ski. Foto: Oslo Sportslager.

OSLO SPORTSLAGER: – VI HAR ALDRI SOLGT MER LANGRENNSSKI PÅ NETT (600 bestillinger i uka i nettbutikken)

– Svært lite retur på ski vi har solgt via nettbutikken

– Det vi ser, er at veldig mange av våre faste kunder har tatt i bruk nettbutikken i mye større grad. I tillegg er det mange nye som har handlet hos oss på nett i år, sier Anders Gauslaa, som er leder i langrennavdelingen på Oslo Sportslager.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

OSLO SPORTSLAGER: – VI HAR ALDRI SOLGT MER LANGRENNSKI PÅ NETT

I høst har det tidvis rast inn over 600 bestillinger i uka via Oslo Sportslagers nettbutikk. Det er hovedstadens eldste uavhengige sportsbutikk glad for.

Koronapandemien har sendt folk på hjemmekontor, og i perioder nærmest tømt Oslo sentrum for tradisjonell fysisk handel. Det kunne blitt kroken på døra for Oslo Sportslager, men god tilrettelegging for online handel har bidratt til at den 90 år gamle faghandleren har kommet gjennom koronaåret med hodet over vann. 

– Det vi ser, er at veldig mange av våre faste kunder har tatt i bruk nettbutikken i mye større grad. I tillegg er det mange nye som har handlet hos oss på nett i år, sier Anders Gauslaa, som er leder i langrennavdelingen på Oslo Sportslager

Er folk skeptiske til å handle ski på nett?

– Nei, det virker ikke sånn. Vi får også svært lite klager og retur på ski vi har solgt via nettbutikken, sier Gauslaa.

Samtidig opplever han også at noen ønsker å handle ski på den tradisjonelle måten: I butikk.

– Hvis man er litt usikker på hva man trenger, hvilke lengder og typer ski man bør gå for, så er der noen som synes det er litt greiere å komme innom butikken og snakke med betjeningen. Derfor har vi også lagt til rette for timebestilling for å unngå at det blir for mange kunder i lokalene, sier Anders Gauslaa. 

Men siden så mange benytter seg av nettbutikken, har det likevel ikke vært noe problem med trengsel i butikken, legger han til.

GRUNDIG HÅNDARBEID

Den gode treffprosenten på skisalget online tror Gauslaa i stor grad skyldes måten skisalget er satt opp i nettbutikken.

Kundene svarer på en rekke spørsmål om egne ferdigheter, teknikk og treningsbakgrunn, hvor og hvordan skiene skal brukes, i tillegg til høyde og vekt. Slik kan skiplukkerne på Oslo Sportslagers verksted finne de best egnede skiene og det beste skiparet innen det segmentet.

Er det noen som åpenbart ser ut til å ha bestilt feil type ski eller lengde i forhold til det nivået eller bruksområdet de oppgir, tar verkstedet kontakt og hjelper kunden å finne de best egnede skiene.

Men selv om netthandel er effektivt og folk generelt har god greie på hva de skal ha, tar selve plukkeprosessen likevel litt tid.

– Normalt tar det tre-fire dager fra bestilling er mottatt til skien er klar til å sendes. Men med den pågangen vi har hatt i høst har det i perioder tatt litt lenger tid, sier Gauslaa til Langrenn Pluss.

Han forklarer at å plukke ski er en relativt omfattende prosess, uansett om det er eliteløpere eller turløpere som skal ha utstyret.

– Skiplukkerne må jo finne fram til de riktige skiene, så de måler og tester gjerne flere par før de er fornøyd, og mange bestiller også slip og grunnprepp i tillegg. Da sier det seg jo selv at våre skiplukkere ikke klarer å ta unna 600 par ski i uka, sier han.

Gauslaa opplever imidlertid at kundene har forståelse for at skiplukkerne tar den tida de trenger, og gjerne venter litt ekstra på godt preparerte ski.

– De fleste er tålmodige, og hvis noen kontakter oss og lurer på hvor det blir av skiene, så forklarer vi dem at vi ikke er villige til å ta noen snarveier. Det skal være godt håndarbeid fra ordren lander i nettbutikken til den forlater verkstedet, sier han.

KORONAEN ENDRET HANDLEMØNSTERET

Nettbutikken har vært avgjørende for virksomheten i år, for ringvirkningene av koronapandemien har rammet Oslo Sportslager ekstra hardt.

Butikken ligger midt i Oslo sentrum med mye kontor- og næringsbygg i nærheten. Derfor har mye av omsetningen til Oslo Sportslager vært knyttet opp til at folk som jobber i sentrum kommer innom i lunsjen eller etter arbeidstid.

– De fleste som jobber i området her har hjemmekontor nå. I tillegg til at det er vanskelig med parkering for de som vil kjøre hit og unngå kollektivtransport, så det er lang færre som kommer innom butikken, sier Gauslaa til Langrenn.

– Det vi ser, er at veldig mange av våre faste kunder har tatt i bruk nettbutikken i mye større grad. I tillegg er det mange nye som har handlet hos oss på nett. 

MOT NORMALT

Koronaåret 2020 har vært alt annet enn forutsigbart. I perioder har pågangen vært både større og mindre enn normalt, og har inntruffet på andre tider av året enn vanlig.

– Det har vært et merkelig år, sier Anders  Gauslaa, og forteller at Oslo Sportslager har måttet tilpasse seg løpende siden koronapandemien rammet landet på senvinteren.

Da Norge stengte ned i mars og de fleste av de som jobbet i Oslo sentrum ble beordret til hjemmekontor, stoppet salget nesten helt opp for Oslo Sportslager.

Like etter nedstengingen kom hytteforbudet som hindret folk i å reise til sine fritidsboliger eller leie hytter utenfor egen kommune. Det i kombinasjon med en svært snøfattig vinter der det knapt var skiføre i lavlandet, gjorde at skisalget på ettervinteren og inn mot påske ble lavere enn forventet, forklarer Gauslaa.

Men samtidig ble det tidlig vår på Østlandet, i tillegg til at treningssentre var stengte helt fram til sommeren og folk dermed var nødt til å trene hjemmefra. Det gjorde at omsetningen av sykler, joggesko, rulleski og treningsutstyr på våren var større enn forventet.

Etter hvert som det ble klart at sommerferien i stor grad måtte avvikles i Norge, økte salget av turutstyr gjennom sommeren. Da var det også færre smittevernsrestriksjoner og generelt mindre smittetrykk, og dermed var det flere som fysisk kom innom butikken, sier Anders Gauslaa til Langrenn Pluss.

Skisalget på høsten begynte relativt normalt i konkurransesegmentet, men Gauslaa merker at færre konkurranser og usikkerhet rundt terminlista både for satsende løpere og mosjonister påvirker etterspørselen på racingprodukter.  

– Vi solgte bra med racingski tidligere på høsten. Nå er det felleski som selger mest, slik det pleier å være de siste ukene inn mot jul. Felleski, tur- og treningsutstyr er tradisjonelt populære julegaver, også i år.

Slik sett følger årets salgstrend de vanlige handlemønstrene for ski, med eller uten korona. 

* Klikk for Oslo Sportslagers nettbutikk og hjemmeside

---

* Oslo Sportslager er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse

KORONATILTAK FOR IDRETTEN MED MERE FRA REGJERINGEN

Viderefører smittetiltak – men gir lettelser for barn og unge

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

Stiller spørsmål ved de ulogiske nedstegningene - Les brevet i sin helhet

Morten Sætha og Mihhail Lukertsenko fra Swix Racing Service. Foto: Swix.

DEL 1 OM FLYTENDE GLIDER: FART PÅ FLASKE

– Mye prat om Gallium fra 2008-2009 og framover, og det ga oss en dytt i baken

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

TRENING: TAR DU MARTHE KRISTOFFERSENS UTFORDRING?

– Det er jo en ganske intensiv økt og så snakker vi mye syre