-->
vibeke_lite

Overlegen norsk seier

Kvinnestafetten i Davos

Vibeke Skofterud rykket fra de andre lagene allerede etter en kilometer av dagens stafett. Etter det var ingen lag i nærheten av Norge.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
I utgangspunktet var Tyskland det eneste laget som var forventet å gi Norge kamp om seieren. Tyskerne stilte med sin svakeste løper, Stefanie Bohler påden første etappen. Det utnyttet Vibeke Skofterud, som gikk den første etappen for Norge. Ved veksling hadde hun fått 44 sekunder på Tyskland.

Marit Bjørgen gikk en meget god etappe og økte avstanden til tyskerne. Da Bjørgen vekslet med Kristin Mürer Stemland var avstanden 1,14. Stemland debuterte på det norske førstelaget i verdenscupsammenheng. Det gjorde hun på en strålende måte. Jenta fra Byåsen er i form og beholdt avstanden tilbake til Evi Sachenbacher som gikk den første skøyteetappen for Tyskland.

Dermed var det bare for Hilde Gjermundshaug Pedersen å kontrollere det hele inn. Pedersen tapte noen sekunder til Kuenzel som gikk for Tyskland, men det var aldri noen fare for at hun skulle bli tatt igjen. Norge vant til slutt med 45 sekunder. Tyskland ble nummer to og Russland nummer tre.

Det norske andrelaget hang godt med så lenge de hadde løpere å gå med. Bjørnås, Bay og Roaldseth gikk like fort som Tyskland på de tre første etappene.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut