Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Thomas Helland-Larsen vant torsdagens Ragde Charge Opp Tryvann. Foto: Børre Eirik Helgerud

Thomas Helland-Larsen vant torsdagens Ragde Charge Opp Tryvann. Foto: Børre Eirik Helgerud

Overraskelsesmannen fra Opp Tryvann sikter mot OL

Takker konkurrent for framgangen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Da man så på startlisten til gårsdagens renn Ragde Charge Opp Tryvann så var ikke Thomas Helland-Larsen den største favoritten til seieren basert på tidligere meritter. 

23-åringen fra Fossum IF har OL-jull for juniorer fra 2016 på Lillehammer og junior-VM gull fra 2017 og var en av de beste juniorene i Norge for noen år siden. Som for så mange andre juniorer er overgangen til seniorklassen brutal og resultatene kom ikke umiddelbart, selv om 6. plassen i norgescuprennet på Gålå i 2018, som førsteårs senior, var meget sterkt. Det har vært sprint som er øvelsen Helland-Larsen har prestert best i så langt som senior. Tidlig i mars 2020, rett før verden stengte, fikk han sin verdenscupdebut i Drammen og ble nummer 26. I fjor fikk han gå på det litt "b-pregede" norske verdenscuplaget i Ulricehamn da de fleste VM-utøverne stod over, og leverte en glitrende prolog der han ble nummer 2.

Sommerens resultater har vært gode, men ustabile. I langløpet på Hitra under Toppidrettsveka ble Helland-Larsen nummer 39. På sprinten i Aure dagen etter leverte han meget godt og ble nummer tre bak suverene Klæbo og Valnes. På duatlonen manglet han det siste giret i finalen og endte på en 12. plass.

De siste ukene har han tilbrakt sammen med Team Norconsult i Font Romeu. Her vant han et testløp med 1 sekund foran Mikael Gunnulfsen.

Når han nå på en meget overbevisende måte tar skalpen til løpere som Holund, Nygaard, Gjerdalen, Gunnulfsen, Kvåle, Hoelgaard og mange andre fra Sørkedalen til Tryvann virker det som om den unge seniorløperen har tatt et steg som distanseløper.

Når Langrenn.com møter Thomas Hellend-Larsen i målområdet etter seieren i gårsdagens renn er han godt fornøyd, men kanskje ikke like overrasket som mange andre i målområdet.

- Man skal ha en veldig god dag for å vinne her og det var mange gode navn på startlisten, men jeg har jobbet målrettet for å bli bedre på akkurat dette, så det er veldig deilig å få betalt, forteller Helland-Larsen.

Helland-Larsen forteller videre om kompetanseflyten på tvers av de private lagene Team Norconsult og Team Telemark og sier at noe av æren for hans resultat i går skal Mikael Gunnulfsen fra Team Telemark ha. Lagene har trent mye sammen i høyden i Font Romeu.

- Jeg har lært mye av Mikael i staketeknikken.

Hva er målet med å bli en bedre motbakkestaker?
- Jeg vært ganske god til å stake i rulleskiløyper tidligere, men har slitt når det blir monotone lange motbakker. Det har jeg jobbet med i år og tydeligvis fått betalt for. Det tror jeg kan hjelpe meg til å gå fortere på 15 kilometer klassisk til vinteren.

Er det en spesiell 15 kilometer du tenker på?
- Målet er å kvalifisere seg til OL. Der er det en 15 kilometer klassisk som jeg har lyst til å gå, avslutter en offensiv Helland-Larsen.

Det må også legges til at det en sprint i friteknikk i det nevnte OL som burde passe den fremadstormende unggutten godt.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Foto: Det Svenske Skiforbundet

Fire løpere må bli hjemme fra svenskenes Val Senales-samling

Både Frida Karlsson og Calle Halfvarsson må stå over.

Det nye Visma Ski Classics Challenger-rennet Sovereign2Silverstar arrangeres i British Columbias største og mest snøsikre langrennsdestinasjon, og byr på to renn på to dager. Foto: Arrangøren

Nytt todagers challengersrenn: Sovereign 2 Silverstar

Bli med på Canadas første Visma Ski Classics event

Kari Øyre Slind under rulleskiøkta på Mallorca søndag formiddag. I november sikter hun mot comeback på Beitostølen. Foto: Privat

Kari Øyre Slind brakk begge beina i juli - sikter mot comeback på Beitostølen

Forteller om kampen for å komme tilbake fra skrekkulykken i sommer

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Norges Skiforbund har feid elefanten i rommet under teppet!

- Det beste nå er om toppene i skiforbundet viser selvinnsikt og trekker seg.

Annonse