eirik_ansikt_270x147

Overraskende seier til Brandsdal

Søndag overrasket Eirik Brandsdal alle og vant Nes-sprinten i fri teknikk foran blant andre Øystein Pettersen og Petter Northug.
Tips en venn  Skriv ut

Han har aldri vært på noe juniorlandslag, men ble foran denne sesongen tatt ut på Norges Skiforbunds impulssatsing. Med den samme satstingen er også Øystein Pettersen og John Kristian Dahl.

 

- Jeg var veldig overrasket selv over seieren i helga også, sier Brandsdal, som slo Øystein Pettersen i spurten.

 

Best i sprint

- Jeg var med elitelagene på samlingen i Steinkjer tidligere i høst, og det er et veldig bra opplegg rundt impuls-løperne.

 

Men Brandsdal har slitt i innledningen av denne sesongen. Det hele startet med kyssesyken i fjor høst, som det tok lang tid å komme tilbake fra.

 

- I sommer slet jeg med et virus som vi aldri fant ut av hva var. Det preget meg, og jeg kom ikke i trening før i august, sier søndagens vinner.

 

Men fra august har Brandsdal fått trent godt, og fått lagt grunnlaget for å gå fort i sprint. Han liker selv å si at han er en allrounder, men har nok også innsett selv at det er sprint han vil komme til å hevde seg best i.

 

- Akkurat nå er jeg i alle fall ikke strekt nok til å holde distanserenn. Grunntreningen har ikke vært god nok til det, mener han.

 

Takker trenerne

Sesongens store mål er U23-VM i Tarvisio. Han var også i U23-VM i fjor, med bra hell.

 

* 11. plass på sprint

* 22. plass på duatlon

* 32. plass på 15 km klassisk

 

- Jeg var greit fornøyd i fjor. Så får vi se hva det bringer i år, det er noe jeg trener hardt mot, og uttaksrennet i helga blir viktig, spår han.

 

Han takker trenerne sine for mye av framgangen denne høsten.

 

- Både min trener i Kjelsås, Kåre Tønne og Roar Hjelmeset i Team Hovden har gjort mye bra for meg. De har vært viktige.

 

Til daglig går Brandsdal første året på et krevende ingeniørstudie på NTNU i Trondheim.

 

- Jeg går energi og miljø, så det er mye å sette seg inn i, men jeg har valgt å kun studere 35 prosent, så jeg kan satse for fullt på langrenn, sier han.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut