Foto: Hemmersbach/NordicFocus

Foto: Hemmersbach/NordicFocus

Overveldende flertall for å endre statuttene til FIS

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Da det internasjonale skiforbundet (FIS) avholdt sin ekstraordinære kongress fredag, stemte 97 prosent av de stemmeberettigede fra medlemsorganisasjonene for å endre statuttene. 106 stemte for, mens bare tre stemte mot. 

Dette er de nye statuttene
De nye statuttene omfatter flere viktige oppdateringer. Det er nå vedtatt at det skal innføres en begrensning på hvor lenge FIS-presidenten og medlemmene av FIS-rådet kan sitte. Det skal blir større likestilling mellom kjønnene i FIS-rådet, økt fokus og engasjement rundt bærekraft og gi FIS ytterligere fleksibilitet til å tilpasse sin rettighetsstruktur. 

– Da jeg ble valgt inn som president, stilte jeg til valg på en kampanje som lovet endring, sa FIS-president Johan Eliasch, som ble valgt inn i våres

– I dag er jeg stolt av vi sammen med våre nasjonale medlemsorganisasjoner har nådd en ny milepæl på denne felles reisen. Med justeringene vi har vedtatt til FIS-statuttene har vi nå et rammeverk som gjør at vi effektivt og retningsorientert kan gjennomføre våre mål og visjoner. 

Eliasch fortsetter:

– Det er mye arbeid som gjenstår, men med et så entydig utfall av avstemningen om å endre statuttene og så klar tillit og støtte til dette fra medlemsorganisasjonene, ser jeg fram til å lede FIS inn i et nytt kapitel. 

Etter at Eliasch ble valgt til ny president er det også kommet flere store endringer i FIS, inkludert ny generalsektretær og en rekke kjente skiprofiler er valgt inn i ulike FIS-komiteer. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Svenskenes store OL-håp William Poromaa må reise hjem fra høydesamling i Val Senales bare noen dager etter at svenskene startet sin landslagssamling i den populære italienske alpedestinasjonen. Her fra Blink-festivalen i sommer, der Poromaa var på pallen i Lysebotn Opp. Foto: Blink/Atle Mork

William Pooroma må reise hjem fra høydesamling

Svenskenes store håp for OL stoppes av sjukdom nok en gang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tidligsnøen er klar flere steder i landet, men hvordan får du mest ut av den? Foto: Destinasjon Trysil

Trening på tidligsnø: Hvem, hva og hvordan

Slik får du mest ut av tida i tidligsnøløypene.

Annonse