Øya: Høyt tempo og lett steg

Den som hadde øya, trengte ikke noe stadion med koksgrus.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Forsiden til boka Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, utgitt av Idrettslaget Herefoss og skrevet av Thor Gotaas.
Boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss av Thor Gotaas.

* Utdrag av boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, etter avtale med forfatter Thor Gotaas *

Øya

Det fantes ingen løpebane på Herefoss da Reidar begynte å satse for fullt, ikke et anlegg å trene på med garderober og styrkerom. Det eneste som fantes i 1952 var to lekeplasser på skolen. Derfor ble det lite eller ingen trening på bane, utenom stevner. Men øya i Herefossfjorden fristet med mjuke stier i et åttetall, en runde på omtrent seks hundre meter. Der var det utslått med gress og en sandstrand.

    Reidar rodde et par hundre meter ut til øya, kløv i land og løp. Først i behersket fart, så fortere, men uten lang oppvarming. Fart var mottoet. På flate stier med furunåler og sand fikk en suverent underlag, bedre enn ensformig grusbane. Den som hadde øya, trengte ikke noe stadion med koksgrus.

    På øya lærte han å løpe som en friidrettsmann. Perfeksjonere steget og lange ut i intervalløkter og tempotrening. Høyt tempo og lett steg. Ofte dro han dit etter et helgeløp på bane der akillessener og legger fikk gjennomgå. På øya restituerte beina seg. Til sitt behov – fartstrening og restitusjon – fungerte underlaget optimalt. Det gjaldt å bruke fortrinn i nærmiljøet og se naturens ressurser.

---

Tilgang på boka
"Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss" skal være å få tak i hos bokhandlere på Sørlandet, og også på nettsiden www.herefossil.com.

Se også
Sørlandsekspressen Reidar Andreassen – Ny bok fra Thor Gotaas
Beste langrennsløpere på bane - 1500, 3000, 5000, 10.000 meter


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut