Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Pål Tyldum og kunstneren Errol Fyrileiv, opprinnelig fra Namsos. Han har laget statuene av Åge Aleksandersen og Nils Arne Eggen. Det garanterer et godt resultat! Til venstre Pål i karakteristisk stil i innspurten på 5-mila i Sapporo-OL 1972.

Pål Tyldum og kunstneren Errol Fyrileiv, opprinnelig fra Namsos. Han har laget statuene av Åge Aleksandersen og Nils Arne Eggen. Det garanterer et godt resultat! Til venstre Pål i karakteristisk stil i innspurten på 5-mila i Sapporo-OL 1972.

PÅL TYLDUM HAR VUNNET OL-GULL – HER ER DIN MULIGHET TIL Å BIDRA TIL STATUEN

IL Hållingen og Høylandet historielag trenger hjelp til å realisere statuen

Tips en venn  Skriv ut

PÅL HAR VUNNET OL-GULL – HER ER DIN MULIGHET TIL Å BIDRA TIL STATUEN

Pål Tyldum viste at det er mulig å prestere på høyt internasjonalt nivå uavhengig av hvor man kommer fra. Nå blir Pål endelig hedret med en statue i bronse utenfor den nye Hållinghallen. Statuen blir plassert på plenen utenfor inngangspartiet. Inne i hallen kan man allerede se hans premiesamling utstilt.  

I perioden 1968 – 1973 klarte Pål å hente heim til Høylandet:

  • 7 NM-gull
  • 2 OL-gull
  • 3 OL-sølv
  • 5 kongepokaler av 7 mulige

I februar 2022 er det 50 år siden Pål vant olympisk gull på 50 km i Sapporo-OL 1972. Den 28. mars neste år fyller han 80 år. Endelig skal denne fantastiske idrettsutøveren og ambassadøren for Høylandet hedres på en verdig måte.

Oppdraget med å lage statuen er gitt til kunstneren Errol Fyrileiv fra Namsos. Han har tidligere laget statuene av Åge Aleksandersen og Nils Arne Eggen. Statuen vil være ferdig på forsommeren 2024 og vi skal alle være med på avdukingen.

Som vi vet er Pål en beskjeden person, men også han venter i spenning på resultatet.

IL Hållingen og Høylandet historielag, som er prosjekteiere, trenger økonomisk hjelp til å realisere statuen. De to eierpartnerne har allerede bevilget henholdsvis 75.000 og 150.000 kroner. Høylandet kommune har bevilget 100.000 kroner + ytterligere 100.000 kroner til grunnarbeid/sokkel.

Dette er en kjempegod start på den økonomiske dugnaden som vi i arbeidsgruppa nå gir dere  muligheten til å være med på.

Kostnaden for statuen er ca. 1 million kroner.

Ved å gi din støtte til statuen av Pål vil du bidra til å ære en stor idrettsmann og til å løfte fram en viktig del av den trønderske og norske idrettshistorien.

La oss gå sammen om dette. Nå kan vi vise at vi setter pris på de mange historiske idretts-minnene og gledesstundene som Pål ga oss foran TV’en og radioen i sin idrettskarriere.

SLIK KAN DU GI DIN STØTTE

* Du kan gi din støtte på VIPPS 691027 eller bankkonto 4213 22 97589.

** Du kan også gi ditt bidrag på Spleis via denne lenken https://www.spleis.no/project/177652.

*** Klikk for å også se et eget hefte om Pål Tyldum og statuen som skal lages.

Vi takker for alle bidrag!

Prosjektgruppa statue Pål Tyldum

Knut Terje Årsandøy - Jan Erik Børstad - Ola Bjørnar Skarland - Svein Tyldum - Hege Nordheim-Viken - Kristin Lonmo Almaas - Arne Håkon Fredly


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse