-->
Herrepallen i Flåmsdalenløpet 2019. Arrangørfoto.

Herrepallen i Flåmsdalenløpet 2019. Arrangørfoto.

Pallen for Stian Hoelgaard

Årets arrangement satte både ny rekord i antall deltakere og også løyperekorder.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

For tredje året på rad ble Norges vakreste halvmaraton – Flåmsdalenløpet,  arrangert med 101 påmeldte deltakere.

I motsetning til tidligere år måtte løperne kjempe seg opp vakre Flåmsdalen i overskyet vær og lett regn. Perfekt konkurransevær fikk vi høre av enkelte, der flere av deltakerne satte nye personlige rekorder.

Det var knyttet stor spenning til om løyperekordene fra 2017 skulle falle. Og med økt premiepott, henholdsvis kr. 20.000.- til raskeste dame- og herreløper, lå det meste til rette for nye rekorder. Samtidig deltok enda flere mosjonister enn tidligere år.

Årets arrangement satte dermed ny rekord i antall deltakere og arrangøren Vatnahalsen hotell (i samarbeid med Aurland IL og Team Anthon) er strålende fornøyd med gjennomføringen.

Raskeste herreløper ble Thorbjørn Ludvigsen (Varegg Fleridrett) med ny løyperekord på 1.22.01. Anita Iversen Lilleskare (BFG Bergen Løpeklubb) satte ny løyperekord i dameklassen med tiden 1.38.11.

Flåmsdalenløpet trekker løpere fra store deler av landet og årets utgave hadde deltakere fra hele åtte nasjoner – Polen, New Zealand, Bosnia-Hercegovina, Irland, Nederland, Sverige, Frankrike og Portugal.

Stemningen var upåklagelig i målområdet på Vatnahalsen hotell. Deltakerne koste seg og det var stor stemning da topp tre i dame- og herreklassen gikk opp på pallen.

Nå ser arrangøren allerede frem mot neste år.

­

– Vi skal vokse oss litt større, men ønsker samtidig å beholde den fine rammen vi har skapt, med relativt begrenset antall deltakere.

– Samtidig er vi avhengige av ca. 100 deltakere til for at det hele skal bli økonomisk bærekraftig. Det viktigste er å arrangere et godt løp der mosjonister kan stå side om side med eliteløpere, sier løpsleder Bjørn Sveum.

Vi takker Aurland IL, Røde Kors og Team Anthon som bidrar med mange frivillige.

Utvikling i antall påmeldte:
2017: 72
2018: 79
2019: 115

* Komplette resultater alle løpere


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus