www.langrenn.com

Ruka: Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen: - König ble slik jeg hadde sett for meg, bortsett fra finishen

Team LeasePlan Go-løperen overrasket både seg selv og andre i helgens tyske bidrag til Swix Ski Classics. Den ellers så beskjedne trønderen, var alt annet enn nettopp det sist helg i det 46 km lange König Ludwig Lauf. 

Tips en venn  Skriv ut
03.02.2015 - Morten Andreas Løchen
Annonse


Hvordan opplevde du rennet?

- Rennet ble litt slik vi så for oss på forhånd, bortsett fra at jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle vinne, begynner tigeren ydmykt.

- Det ble bra kjør i hovedfeltet de siste kilometerne for å komme seg inn på brua først. Men underveis var det mer eller mindre sjanseløst å komme seg unna i snøværet, jeg klarte det i hvert fall ikke. Det var flere som prøvde.

- For meg var det helt overveldende å vinne, tenk at jeg vant et renn på oppløpet.

Hva betyr en slik seier for deg?

- Det var veldig artig å få full klaff. Dette betyr mye for laget, både for oss løpere og støtteapparatet. Det gjør blant annet at vi blir tryggere i det vi gjør og får enda mer tro på det vi gjør.

- Jeg er for øvrig veldig glad for å være med i Team LeasePlan Go. Jeg gleder meg hver gang til å dra på tur med den gjengen, både for det sportslige, men også med tanke på det sosiale aspektet.

- Det er en alle tiders gjeng med masse erfaring og kunnskap som dessuten evner å være seriøse når det kreves, roser 29-åringen.

Hva tenker du om resten av sesongen? Det neste rennet i Swix Ski Classics er Vasaloppet 8. mars, hvordan tror du det passer for deg?

- Vasaloppet er det viktigste og største rennet i Swix Ski Classics. Selv er jeg veldig spent på det rennet, jeg har aldri gått det tidligere.

- Vasaloppet er ikke akkurat en tradisjonell kapasitetsløype. Det er mer et rent stakeløp som fort kan ende i spurt, og de aspektene er ikke til min fordel slik ting er akkurat nå.

- Jeg har ikke gått så mange og lange renn, så det blir spennende å se. Jeg gleder meg veldig, og er ikke redd for å ikke stå distansen.

Hvordan har overgangen fra distanse til langløp vært for deg med tanke på trening og motivasjon?

- Overgangen til langløp har gått overraskende bra, selv om jeg ikke er noe naturtalent i staking. Jeg har måttet jobbe hardt, samtidig passer det meg generelt bedre med lange løp.

- Motivasjonsmessig har det vært litt tungt å trene så mye tung staking, det er slitsom trening. Men det går veldig fint, jeg er glad i å trene, så det er ikke synd på meg, forteller Eliassen optimistisk.

Du har nå bykset opp fra fjerde- til andreplass i kampen om den gule trøya, er den et realistisk mål?

- Målet mitt har hele veien vært å kjempe om topp 3 sammenlagt, og nå er jeg definitivt på skuddhold. Vi får se hvordan de siste rennene passer meg, undrer løperen fra Tverrelvdalen Idrettslag. 

Februar er en konkurransefri måned i Swix Ski Classics, hvordan ser måneden ut for deg?

- Etter mange uker med masse reising tenker jeg nå å ta det rolig et par uker. Det blir i hvert fall ikke noen konkurranser de neste helgene. Og så får vi se etter det.

- Vi skal uansett ha en samling med laget senere i måneden, kanskje drar vi et par dager til vasaloppsporet i tillegg til det som er planlagt på Sjusjøen. Det gleder jeg meg til, avslutter Petter Eliassen. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Andreas Nygaard får seierskysset fra kranskullan som bevis på at han er vinner av Vasaloppet 2018. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

Vasaloppet: Plassering Alle Norske Menn 2018

Astrid Øyre Slind i Vasaloppet 2018, hvor hun til slutt gikk inn til 2. plass. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Vasaloppet: Plassering Alle Norske Damer 2018

Astrid Øyre Slind jubler for knallstart på sesongen med sjetteplass på 10 kilometer klassisk i Beitosprinten 2017. Foto: Erik Borg.

Uttak Team Koteng 2017/2018

Birkebeinerrennet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Birken - Birkebeinerrennet 2017 - Resultater alle klasser

For 3. gang på rad får John Kristian Dahl seiersskysset av Vasaloppets kranskulla etter triumfen i 2017-utgaven av det 9 mil lange løpet. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Vasaloppet: Plassering Alle Norske Menn 2017

Astrid Øyre Slind på stø kurs mot 2. plass i Vasaloppet 2017. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Vasaloppet: Plassering Alle Norske Damer 2017

Annonse
Klare for start i Marcialonga. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics 2016/2017 - Alle resultater

Teten i langløpet Marcialonga 2015. Foto: Östh/NordicFocus.

Terminliste Visma Ski Classics 2016-2017

Forsiden til magasinet Pro Skiing 2017, offisiell guide for Visma Ski Classics.

Pro Skiing 2017 - Offisiell guide for Visma Ski Classics

Teten i langløpet Marcialonga. Foto: Östh/NordicFocus.

28 team klare for Visma Ski Classics

Juha Mieto har høsten 2016 blitt ambassadør for det finske rennet Ylläs-Levi som inngår i Visma Ski Classics. Foto: Visma Ski Classics.

Juha Mieto ny ambassadør for Ylläs-Levi i Visma Ski Classics

David Nilsson fra Visma Ski Classics og Øystein Bråta fra Dæhlie. Foto: Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics og Dæhlie inngår partnerskap

Seraina Boner vant Birkebeinerrennet 2016. Foto: Birken/Lars Krogsveen.

Seraina Boner inn på nytt team

Petter Eliassen midt i bildet på vei mot seier i Kaiser Maximilian Lauf og Ski Classics renn nr. 6 i 2015/2016-sesongen. Rett foran Johan Kjølstad, mens bak følger Stian Hoelgaard. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Unikt tilbud på Visma Ski Classics-rennet Kaiser Maximilian Lauf

Øystein Pettersen. Foto: Stig Tore Laugen/BN Bank.

Øystein Pølsa Pettersen: - Jeg er jævlig stolt

Thomas Gifstad i Ski Classics-rennet Kaiser Maximilian Lauf. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Uttak Team Forever Nordic 2016/2017

Elitegruppa ut fra start i Edsåsdalen under en tidligere utgave av Årefjällsloppet. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

En rekke spennende nyheter i Årefjällsloppet

Teten i langløpet Marcialonga en tidligere vinter. Foto: Östh/NordicFocus.

Slik er den nye Ski Classics-finalen

Anders Mølmen Høst etter seieren i Olaf Skoglunds Minneløp 2016. Foto: World Classic Tour.

Sommersuksess for Anders Mølmen Høst: - Blitt klart sterkere

Jörgen Brink. Foto: Brink Ski Team.

Uttak Brink Ski Team 2016/2017