Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Petter Northug like før målgang i Marcialonga 2020. Foto: Modica/NordicFocus.

Petter Northug like før målgang i Marcialonga 2020. Foto: Modica/NordicFocus.

Petter Northug er tilbake i toppen!

Nummer 5 i Karlstad, da Novak vant igjen. Se avslutningen her

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det 90 kilometer lange Klarälvsloppet gikk av stabelen i Karlstad i Sverige i dag. Rennet er Sveriges, og ett av verdens, lengste rulleskirenn. På startlisten var mange av de beste langløperne.

Vinneren av rennet ble for femte gang på rad i sommerens langløp på rulleski, Max Novak. Han stakk av fra feltet med litt over 10 kilometer igen til mål. Bare en sterk Simen Engebretsen Nordli klarte å henge med i det forrykende tempoet. Ingen fra gruppen bak klarer å tette luken til Nordli og Novak og de kunne dermed avgjøre rennet seg i mellom. Der var Novak den sterkeste. 30 sekunder bak kom en gruppe på 9 løpere med blant andre Petter Northug. Best i spurten ble Andreas Nygaard fra Team Ragde Charge. Stian Berg ble nummer 2 og Petter Northug nummer 3 i den spurten.

Dette var et stort skritt framover for Northug som har konkurrert mye i sommer, men uten å klare å hevde seg helt i toppen. Underveis i dagens renn lå Petter alltid godt plassert og i mål var det altså bare 4 mann foran gutten fra Mosvik. Han slår flere sterke løpere som blant andre Stian Hoelgaard, Kasper Stadaas og Vetle Thyli. Les intervju med Petter rett etter målgang her.

Rennet ble preget av flere utbruddsforsøk. Ganske tidlig fikk Håkon Holden en luke til feltet, Stian Berg kom seg også avgårde og de to bygde seg opp en luke som på det meste nærmet seg to minutter. Den første spurtprisen i Munkfors etter 27 kilometer gikk til Berg. De to ble etter hvert hentet inn, og en ny gruppe på 7 løpere etablerer seg. Her er blant andre Stian Hoelgaard, Vetle Thyli, Simen Engebretsen Nordli og Kasper Stadaas. Denne gangen tar feltet utbrudderne seriøst med en gang og Max Novak gjør mye av jobben for å samle feltet igjen. Den andre spurtprisen i Forshaga vinnes av Kasper Stadaas. Deretter roer det seg ned før Max Novak rykker med 10 kilometer igjen. Bare Simen Engebretsen Nordli klarer å holde følge med svensken.

I kvinneklassen ble det som ventet en duell mellom Lina Korsgren og Hanna Falk. Det hele ble avgjort på oppløpet og der var Hanna Falk den sterkeste. De to fulgte hverandre tett gjennom hele dagen og ingen av dem klarte og bli kvitt den andre. Kampen om tredjeplassen stod mellom Linnea Johansson og Julia Angelsiöö. I den kampen var Johansson den sterkeste og tok siste plassen på podiumet.

Se spurten her:

Komplette resultater

Les forhåndsomtalen her

Se 3 minutters oppsummering av hele rennet her.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse